Pànxing Cerdanya

19, maig del 2024

Search
Close this search box.

19, maig del 2024

Cultura – Cerdanya

Stabat Mater a Puigcerdà i Sallagosa

Cerdanya
4d591f647cf00c8ebe53ff77085fcb9a.jpg
El dissabte, 21 de març, a les 21.30h a l’església de Sant Domènec de Puigcerdà, l’Orquestra de Cambra CADÍ, sota la direcció d’Eugeni Sokhatskyy, interpretarà l’Stabat Mater de Pergolesi. El concert comptarà amb la concertino Zoryana Sokhatska i les solistes Carme Baulenas, Suzy Marie i Sara Aliaga.

L'Associació Orquestra Cadí, fundada l’any 2001 a La Seu d’Urgell, té una orquestra de cambra, i durant uns anys amb un cor d’adults. Zoryana Sokhastka, violinista ucraïnesa, és des de fa vuit anys la seva directora titular. Tots els arranjaments musicals són del mestre Yevhen Sokhatskyy, qui també dirigeix la formació. El seu repertori va des del barroc fins a l’actualitat. L’orquestra de cambra està formada per violins, violoncels, flautes travesseres, clarinets i teclat, a  més d’altres solistes.
 
L’Associació Orquestra Cadí ha organitzat concursos d’interpretació per a joves intèrprets i ha promogut concerts de solistes amb acompanyament d’orquestra. Les obres més importants del repertori de l’Orquestra són l’Stabat Mater de Pergolesi; el Concerto grosso op. 6 de Corelli; la suite núm. 2 per a orquestra de J.S. Bach i la Serenade op. 20 d’Elgar.
 
L'Stabat Mater és, potser, l’obra més famosa de Giovanni Battista Pergolesi, basada en un text litúrgic del segle XIII, medita sobre el sofriment de la Verge Maria. 
 
El concert també s’interpretarà el diumenge, 22 de març, a les 17.30h a l’església de Santa Eugènia de Sallagosa.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.