Pànxing Cerdanya

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Cultura – Cerdanya

Tornen els Ballets de Talló!

Cerdanya
ballets
En aquests dies en els quals les bones notícies són cares de veure, us en porten una que ens fa especial il·lusió: els Ballets de Talló de Bellver de Cerdanya es tornaran a celebrar!

Després de dos anys de sequera de ball per culpa de la pandèmia de Covid, els bellverencs i bellverenques estan d’enhorabona! El pròxim Dilluns de Pasqua, les balladores i balladors es retrobaran per oferir el seu ball a la Mare de Déu de Talló, al poble de Bellver i a tothom que vulgui ser partícip d’aquesta tan arrelada i antiga tradició cerdana.

Així doncs, tornen els assajos, torna l’alegri d’aquelles parelles que es retroben, la innocència dels petits i petites que ballen per primer cop i els nervis dels balladors que comencen per primer cop a fer el pas.

Afortunadament, el vermell de les barretines i faixes, el blanc de les camises i el negre de les manteletes, mitenes, cossets i faldilles tornaran a tenyir els carrers de la capital de la Batllia.

Tornarà el peregrinatge a través dels verds camps fins a la Font de Talló, donant empenta a les bones collites d’enguany. Torna la música de cobla a la font, les caramelles i l’acordió. I el porró de moscatell, i la dolça coca tornen. La festa, el ball, els parlaments, els jocs i la gresca.

Tornen els Ballets de Talló, i amb ells, un trosset de Bellver.

Si t’ha agradat llegir la notícia Tornen els Ballets de Talló!, també et pot interessar llegir La biblioteca Comtat de Cerdanya recomana el llibre “La vida secreta de las películas”.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.