Pànxing Digital

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Eco –

El combustible del futur

motor

L’actual situació climàtica i el progressiu deteriorament de la salut del nostre planeta ens ha de portar de manera imminent a trobar i començar a fer servir combustibles alternatius als d’origen fòssil actuals. Un dels que es postula amb més números per esdevenir la solució a aquest repte, és l’hidrogen verd. De fet, l’hidrogen, és una substància química que ja es fa servir en altres àmbits. On realment radica la diferència és en la paraula que l’acompanya: verd.

Combustible verd

Aquest carburant del futur es caracteritza per ser lleuger, universal i per la manera d’obtenir-lo, respectuosa amb la mare Terra. Gràcies a un procés químic conegut com a electròlisi, mitjançant impulsos elèctrics, es pot separar l’hidrogen de l’oxigen, presents a l’aigua. Així doncs, si l’energia elèctrica emprada és obtinguda a partir de fonts renovables, com poden ser la solar o l’eòlica, estem davant d’un combustible que, a priori, es pot considerar totalment net, sense emetre ni un sol gram de diòxid de carboni a l’atmosfera per la seva obtenció.

Vehicle electric - combustible
Cada vegada hi ha més vehicles elèctrics reduint l’impacte que generen

Pel que fa al món de l’automòbil, podem dir que els cotxes que funcionen amb hidrogen verd agrupen els avantatges dels vehicles elèctrics pel que fa a la sostenibilitat d’aquests i millora alguns defectes que presenten: el temps de recàrrega s’escurça considerablement fins als cinc minuts i l’autonomia és similar als vehicles dièsel i gasolina convencionals. Només el temps dirà cap a on avança el futur del combustible dels vehicles.

Necessitat d’un canvi

Envers la imminent situació sobre el canvi climàtic que s’està originant, la Generalitat de Catalunya, mitjançant l’emissió del decret llei 16/2019, de 26 de novembre, va emetre una sèrie de mesures urgents per a l’emergència climàtica i l’impuls a les energies renovables.

Font: Redacció

Si t’ha agradat llegir l’article El combustible del futur, també et pot interessar Contractem energia verda al rebut de la llum.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.