Pànxing Digital

24, maig del 2024

Search
Close this search box.

24, maig del 2024

Eco –

Fer el pas a la moda sostenible

Cada vegada són més les persones conscienciades amb el medi ambient i que volen que la seva petjada sigui tan discreta com sigui possible. Un àmbit de la vida quotidiana que també pot ajudar a cuidar el planeta és canviar la manera com consumim roba i sobretot, quina consumim.

Sostenible de principi a fi

Perquè una peça sigui considerada sostenible ha de complir aquest requisit de principi a fi: des del moment del disseny fins a la forma com es transporta i es distribueix a les botigues.

Vida útil

Un cop la peça de roba està a les teves mans, el seu impacte ecològic continua. Quan t’ha fet tot el servei que li demandaves, pensa que pot seguir-ne fent per a altres persones. No llencis la roba quan no la necessitis més: donar-la o reutilitzar-la li allargarà la vida útil.

Moda sostenible

Transcendint la producció

Com cuidem la nostra roba també té una transferència directa a la salut del planeta. El programa que utilitzem a la rentadora, el detergent emprat, com eixuguem la peça o la quantitat de planxa que fem servir són aspectes que transcendeixen la producció de la peça, però que s’han de tenir en compte per cuidar la natura.

Condicions laborals

Més enllà del respecte al medi ambient, la moda sostenible també ho ha de ser des del punt de vista social i laboral. Els treballadors i treballadores implicats en el procés de manufactura de la roba han de gaudir d’uns drets laborals dignes, tan pel que fa a jornada, salari o condicions de treball.

Moderar el consum

Bones notícies. La peça de roba més sostenible és la que fa temps que tens a l’armari i que et poses sovint. Allargar la vida a la roba significa consumir menys, i per tant, que el planeta hagi d’aguantar en menor grau les conseqüències de confeccionar-ne de nova.

Si t’ha agradat llegir l’article Fer el pas a la moda sostenible, també et pot interessar llegir Com reduir els plàstics d’un sol ús.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.