Pànxing Digital

30, maig del 2024

Search
Close this search box.

30, maig del 2024

Eco –

Com reduir els plàstics d’un sol ús

environmental-protection-326923_1920
Un dels elements que com a humanitat produïm en major quantitat i que, malauradament, acaba embrutant el medi ambient és el plàstic. Dins d’aquest ampli món hi trobem els plàstics d’un sol ús, principals causants de la brutícia plàstica.

Per tal de millorar la situació i aportar el nostre granet de sorra, a continuació us proposem quatre consells per reduir-ne l’ús.

Consells

Sigues selectiu amb el que compres: els plàstics d’un sol ús són molt presents en els aliments i productes que podem trobar al supermercat. Sigues selectiu amb el que compres i escull aquells embolcalls més respectuosos amb el medi ambient, evitant tant com sigui possible els que siguin de plàstic. Les fruites i verdures les podem posar en bosses de tela, i hem de procurar rebutjar les bosses de plàstic que ens ofereixen.

Utilitza embolcalls respectuosos amb el medi ambient!
Utilitza embolcalls respectuosos amb el medi ambient!

Embolica que fa fort: els embolcalls que decidim fer servir nosaltres també són determinants a l’hora d’ajudar a reduir els plàstics d’un sol ús. Els entrepans de l’esmorzar que fem pels fills i filles els podem embolicar amb estoigs de tela especialment pensats per a això, fàcils de netejar i amb moltíssimes vides més.

A la feina, també!: si sou dels que dineu a l’oficina, prioritzeu les carmanyoles de vidre o metall per sobre les de plàstic. Tanmateix, és convenient fer servir coberts fets amb materials reciclables o amb una vida útil més llarga que els de plàstic. En són unes bones alternatives els fets de bambú, fusta o metall. A l’hora de beure, utilitza una ampolla de vidre o metall que podràs reomplir de l’aixeta o font tantes ve-gades com vulguis.

Canvi de xip: hi ha molts productes a la nostra vida diària que els tenim associats al plàstic d’un sol ús. Les canyetes per beure del nostre refresc o els plats, gots i coberts de plàstic tan presents a les nostres celebracions són només alguns dels exemples que fàcilment podem canviar per alternatives reutilitzables o fetes de mate-rials més respectuosos amb el medi ambient, com poden ser el paper o el cartó.

Reduir plàstic
Qualsevol de les quatre accions ajudarà a reduir l’ús de plàstic

Si t’ha agradat llegir l’article Com reduir els plàstics d’un sol ús, també et pot interessar llegir Mataró promou la Setmana de la Natura amb més de 30 activitats que permeten connectar amb el medi natural.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.