Els olis essencials poden ajudar a prevenir, les molestes conseqüències del contacte amb els al·lèrgens amb resultats realment fantàstics. Els olis són la defensa de les plantes, dels arbres, de les flors, ja sigui com a filtre solar per no cremar-se, contra insectes per evitar les seves picadures, per afavorir la pol·linització amb ajuda de les abelles, fongs, paràsits, bacteris, etc. En general, són uns grans antisèptics, viricides, antimicrobians i fungicides, entre altres, molts d’ells amb efectes antibiòtics importants.
Olis essencials per a tota mena d’al·lèrgies
Existeixen molts tipus d’al·lèrgens, i per tant, manifestacions al·lèrgiques. Així doncs, segons la simptomatologia, buscarem l’ajuda d’un oli o l’altre. Per exemple, si tenim una al·lèrgia de pell com pot ser a les mans, plecs dels genolls, a la cara, o a qualsevol altra part del cos, degut a productes de neteja, d’higiene com sabó, fustes, guants, cosmètica, collarets o simplement perquè hem tocat l’al·lergen amb les mans i l’hem dut al nostre rostre o alguna part de l’òrgan més extens i visible que tenim, podríem fer una barreja d’olis essencials amb la camamilla, el gerani rosat, l’espígol i la calèndula per aplicar sobre les zones afectades, per exemple.
Un altre exemple seria comprovar si es reuneix els 5 símptomes del PAREO: picor d’ulls i nas, pèrdua o disminució d’olfacte, degoteig de nas, esternuts, obstrucció o nas tapat. En cas afirmatiu, aleshores es tractaria d’una rinitis al·lèrgica, per la qual aniria molt bé l’estragó, del qual prendríem 2 gotes en oli vegetal o mel, de dos a tres cops al dia. Per aplicar als llocs més congestionats (ALS ULLS NO) podríem barrejar l’estragó, el niaouli i la camamil·la amb l’oli vegetal de guanandí.
També es poden administrar via olfactiva, inhalació humida o seca o polvorització, que dependrà de l’oli i del consumidor en funció de l’edat, l’estat de salut, el motiu de l’aplicació, etc.
Tot i la gran eficàcia que tenen, els olis poden provocar al·lèrgies, per la qual cosa, sempre va bé provar-los en el plec del colze abans d’ingerir-los o fer-ne qualsevol altre ús. També cal respectar les dosis o la forma d’ús, ja que si ens passem, poden tenir efectes contraris als que busquem.
La naturalesa és poderosa i ens dóna realment tot el que necessitem. Ella ens cuida i ens estima, cuidem-la també i respectem-la, és molt el que perdem si no ho fem.
Font: SYMBIOUM. Mª Jose Cortada.
Nutrició ortomolecular
Si t’ha agradat l’article Al·lèrgies i prevenció amb remeis naturals. Olis essencials, també et pot interessar Hàbits per a mantenir-se sans i actius.