Pànxing Digital

23, abril del 2024

Search
Close this search box.

23, abril del 2024

Eco –

Al·lèrgies i prevenció amb remeis naturals. Olis essencials

essential-oils-3456303_1920
Tot i que encara no hem entrat a la primavera, les temperatures suaus i la humitat han afavorit la floració d'espècies abans de temps i, encara que és cert que ja fa uns anys que passa, aquest encara ha estat més promiscuo en aquest sentit.

Els olis essencials poden ajudar a prevenir, les molestes conseqüències del contacte amb els al·lèrgens amb resultats realment fantàstics. Els olis són la defensa de les plantes, dels arbres, de les flors, ja sigui com a filtre solar per no cremar-se, contra insectes per evitar les seves picadures, per afavorir la pol·linització amb ajuda de les abelles, fongs, paràsits, bacteris, etc. En general, són uns grans antisèptics, viricides, antimicrobians i fungicides, entre altres, molts d’ells amb efectes antibiòtics importants.

Olis essencials per a tota mena d’al·lèrgies

Existeixen molts tipus d’al·lèrgens, i per tant, manifestacions al·lèrgiques. Així doncs, segons la simptomatologia, buscarem l’ajuda d’un oli o l’altre. Per exemple, si tenim una al·lèrgia de pell com pot ser a les mans, plecs dels genolls, a la cara, o a qualsevol altra part del cos, degut a productes de neteja, d’higiene com sabó, fustes, guants, cosmètica, collarets o simplement perquè hem tocat l’al·lergen amb les mans i l’hem dut al nostre rostre o alguna part de l’òrgan més extens i visible que tenim, podríem fer una barreja d’olis essencials amb la camamilla, el gerani rosat, l’espígol i la calèndula per aplicar sobre les zones afectades, per exemple.

La naturalesa és poderosa i ens dóna realment tot el que necessitem
La naturalesa és poderosa i ens dóna realment tot el que necessitem

Un altre exemple seria comprovar si es reuneix els 5 símptomes del PAREO: picor d’ulls i nas, pèrdua o disminució d’olfacte, degoteig de nas, esternuts, obstrucció o nas tapat. En cas afirmatiu, aleshores es tractaria d’una rinitis al·lèrgica, per la qual aniria molt bé l’estragó, del qual prendríem 2 gotes en oli vegetal o mel, de dos a tres cops al dia. Per aplicar als llocs més congestionats (ALS ULLS NO) podríem barrejar l’estragó, el niaouli i la camamil·la amb l’oli vegetal de guanandí.

També es poden administrar via olfactiva, inhalació humida o seca o polvorització, que dependrà de l’oli i del consumidor en funció de l’edat, l’estat de salut, el motiu de l’aplicació, etc.

Tot i la gran eficàcia que tenen, els olis poden provocar al·lèrgies, per la qual cosa, sempre va bé provar-los en el plec del colze abans d’ingerir-los o fer-ne qualsevol altre ús. També cal respectar les dosis o la forma d’ús, ja que si ens passem, poden tenir efectes contraris als que busquem.

olis essencials
Encara que els olis essencials siguin eficaços, s’han de prendre amb mesura

La naturalesa és poderosa i ens dóna realment tot el que necessitem. Ella ens cuida i ens estima, cuidem-la també i respectem-la, és molt el que perdem si no ho fem.

Font: SYMBIOUM. Mª Jose Cortada.

Nutrició ortomolecular

www.symbioum.com

Si t’ha agradat l’article Al·lèrgies i prevenció amb remeis naturals. Olis essencials, també et pot interessar Hàbits per a mantenir-se sans i actius.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.