Pànxing Cerdanya

18, maig del 2024

Search
Close this search box.

18, maig del 2024

Gastronomia – Cerdanya

Propietats i bondats del plàtan

Cerdanya
platanos_1136-30
Aquesta dolça i deliciosa fruita es cultiva i consumeix des de temps immemorials. A casa nostra són ben coneguts els de les Canàries i més enllà del seu agradable gust ens aporta tot un seguit de beneficis.

Nutricionalment, el plàtan es caracteritza per ser una font molt important d’hidrats de carboni. Una peça d’uns 80 grams ens aporten unes 66 quilocalories, fet que desmenteix el mite que aquesta fruita engreixa!

El que sí que és cert és que és un gran aliat per als esportistes. El seu bon contingut de potassi ajuda a evitar les tan molestes rampes. També aporta quantitats interessants de magnesi i fòsfor, aquest últim un mineral molt abundant al cos.

El plàtan té un curiós efecte refredant en ser consumit, així que és especialment indicat per l’època de l’any on ens trobem. Per contra, les persones fredoliques o els infants és bo que no n’abusin.

Aquesta fruita és apta per consumir a totes hores, si bé és cert que és una opció ideal com a esmorzar gràcies a la bona aportació d’energia i que podem combinar amb altres productes nutricionalment interessants com el iogurt, la fruita seca o algun cereal integral.

Si t’ha agradat el reportatge de Propietats i bondats del plàtan, també et pot interessar el reportatge de Les varietats de síndries: diferents colors i sabors per a l’estiu.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.