Pànxing Digital

4, desembre del 2023

4, desembre del 2023

Gastronomia –

L’etern dilema: la truita de patates, amb o sense ceba

closeup of a plate with a typical tortilla de patatas, spanish omelet, on a set table
La primera recepta de truita de patates documentada és del 1854 i concretament apareix en un llibre de receptes de José López Camuñas. L'origen d'aquest plat tan nostre, no està exempt de discussions, ja que molts són els que volen atribuir-se el mèrit de la seva invenció i fer-se seva aquesta exquisida recepta.

A causa de la multitud de versions existents, l’única cosa que sí que pot donar-se com a certa és que la seva aparició se situa entre els segles XVIII i principis del s. XIX, i potser la més estesa és la que diu que la va crear Tomás de Zumalacarregui durant el setge a Bilbao i davant la dificultat d’alimentar correctament a les tropes i l’escassetat d’aliments existents. L’èxit de la truita sens dubte prové de la senzillesa dels seus ingredients i la seva fàcil elaboració.

Quant al debat de si incorporar o no la ceba als ingredients, no se sap tampoc quan es va iniciar i al final es redueix a una qüestió del gust de cadascun. Si bé segons les enquestes, el 71% de les persones la prefereix amb ella, la veritat és, que els premis a la millor truita d’Espanya se l’han emportat durant dos anys consecutius truites que no contenien ceba.

Amb ceba o sense, és sense dubte un dels menjars més bons i un dels plats més barats que existeixen.

El truc perquè quedi perfecta és posar per cada patata que càpiga en el puny, la quantitat d’un ou. I davant el dubte, posar un ou de més, perquè sempre és millor pecar de molt que de poc si no volem que ens acabi resultant un xic resseca.

truita de patates

Font: Per Eva Remolina / AMIC

Si t’ha agradat llegir la notícia L’etern dilema: la truita de patates, amb o sense ceba, també et pot interessar Crema de moixerons amb encenalls de pernil.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.