Pànxing Cerdanya

19, abril del 2024

Search
Close this search box.

19, abril del 2024

Notícies – Cerdanya

Llívia obre les termes en fase de proves

Cerdanya
foto_3696608-1

Font: acn.cat


El complex termal, es vol convertir en una opció de descans per a després de jornades esportives a la neu i per tothom que vulgui gaudir d’aigua termal a la Cerdanya.

Llívia obre les termes en fase de proves, tot i que des de fa un mes ja es permetia el seu ús amb la mateixa entrada de la piscina d’estiu. El recinte, situat al voltant del Parc de Sant Guillem, consta de tres piscines petites i una quarta més gran que té una forma octogonal. L’objectiu és ultimar els detalls de la instal·lació durant aquesta tardor. D’aquesta manera, volen poder arribar a l’hivern convertits en un nou element turístic que complementi l’oferta d’esquí de la comarca. A més, s’han començat a analitzar les aigües per conèixer a fons quines són les seves propietats. També s’estudien possibles sistemes complementaris per acabar d’escalfar-les, en cas que la temperatura no arribés als 39 graus de forma natural.

L’alcalde de Llívia, Elies Nova, ha explicat que tot i que la posada en marxa de les termes “ha trigat més” del que estava previst, i que la situació sanitària de la covid-19 també ha contribuït en aquest endarreriment, estan satisfets amb l’obertura d’aquest nou equipament. De fet, ara està en fase de proves, ja que encara resten pendents petits serrells, com són la instal·lació de càmeres de seguretat i de punts d’il·luminació. A més, es funciona amb un aforament reduït a un terç, quan en un context de normalitat aquest seria de 80 persones.

 

L’alcalde de Llívia, Elies Nova, i el primer tinent d’alcalde, Roger Alsina, davant la piscina / ACN
Descans després de l’esport

Els banys, que han suposat una inversió d’uns 450.000 euros, volen convertir-se en una nova proposta de relaxació per a totes aquelles persones que van a esquiar a la comarca o fan altres tipus d’activitats. “Pensar que ara el que veiem verd pugui ser blanc de neu i estar dins l’aigua és un plaer inexplicable”, assegura Nova. Ha recordat també que aquesta oferta ja existeix en diversos punts de l’Alta Cerdanya, com ara a Dorres i Llo.

L’alcalde de Llívia ha explicat que la temperatura actual de l’aigua ronda els 30 graus. Esperen, tanmateix, que aquesta es vagi incrementant en les pròximes setmanes de forma natural. Tot i això, Nova diu que si calgués acabar d’escalfar-la “com feien els romans”, s’estan estudiant sistemes sostenibles, com ara la instal·lació d’una caldera de biomassa o l’aprofitament de les cobertes per col·locar-hi panells solars.

 

Llívia obre les termes en fase de proves
L’alcalde i el primer tinent d’alcalde, comprovant la temperatura de l’aigua.

Pel que fa a les propietats de les aigües, s’ha començat a analitzar aquesta setmana i es preveu que aquest procediment s’allargui durant un any. D’aquesta manera, es vol conèixer a fons quins són els seus beneficis saludables i per al consum. A hores d’ara se sap que el seu pH és elevat i la mineralització és molt baixa. L’objectiu és poder comptar en un futur amb una certificació de balneari.

Si t’ha agradat llegir Llívia obre les termes en fase de proves, també et pot interessar S’inicia la vuitena excavació del fòrum de Llívia.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.