Pànxing Digital

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Notícies –

Voluntaris impulsen de manera pionera el Dret a l’Acompanyament Afectiu DA+, per ser incorporat com a Dret Humà Universal

da
El Dret a l’Acompanyament Afectiu DA+ té l’objectiu de garantir el dret de tota persona a relacionar-se, a gaudir de la companyia i del suport d’altres individus. Un grup de voluntaris impulsa aquest reconeixement d’un nou Dret Humà entre les institucions, com a pas previ perquè sigui reconegut com a un Dret Humà Universal a través de la ONU, i ho vol fer amb el consens unànime de tots els grups polítics i socials. Aquesta iniciativa, impulsada des de Som Base, ha presentat al Congrés dels Diputats i en el ple de l'Ajuntament de Barcelona una Declaració Institucional sobre el Dret a l'Acompanyament Afectiu DA + i, al maig, té previst presentar una PNL al Congrés dels Diputats.

Aprovació del Da+

En el darrer Ple de l’Ajuntament de Barcelona del 30 d’abril es va aprovar una Declaració Institucional de reconeixement del DA+. Amb el consens de tots els grups municipals, s’ha portat el Dret a l’Acompanyament Afectiu DA+ al ple municipal, per tal que Barcelona, donat que aquest neix al barri de Gràcia de la ciutat comtal, sigui la primera ciutat que reconegui aquest dret en la ciutadania i es treballi en l’elaboració d’una normativa que garanteixi el seu compliment.

La presentació de la Declaració Institucional a l’Ajuntament de Barcelona marca l’inici perquè el DA+ arribi a les institucions municipals de tot el país. Ja s’han iniciat contactes i gestions amb altres ajuntaments, associacions de municipis, en breu, es duran a terme també les presentacions de la Declaració Institucional als diferents plens municipals, com el de l’Ajuntament de Sabadell.

També s’espera presentar la proposta al Parlament de Catalunya, una vegada constituït el govern, així com en altres cambres legislatives del territori espanyol.

Da+

Font: Som Base

Si t’ha agradat llegir la notícia Voluntaris impulsen de manera pionera el Dret a l’Acompanyament Afectiu DA+, per ser incorporat com a Dret Humà Universal, també et pot interessar Dos establiments de Sant Pol reben el distintiu compromís Biosphere 2020.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.