Pànxing Cerdanya

30, abril del 2024

Search
Close this search box.

30, abril del 2024

Cultura – Cerdanya

El guardó Cerdà de l’any celebra la seva XXXIII edició

Cerdanya
22e351e4c08f5b0ae693a981d4d56f65.jpg
El Cerdà de l’any té dues fases: la proposta de candidats i l’elecció del Cerdà de l’Any. D’es d’aquí us notifiquem que la primera fase està en marxa, on persones físiques, associacions i ajuntament de Cerdanya, poden proposar candidats.

En aquesta fase, tothom pot omplir la butlleta que trobareu a la revista física Pànxing Cerdanya de gener i fer-la arribar a qualsevol ajuntament cerdà, a l’oficina del Pànxing o a l’apartat de correus 162 de Puigcerdà.
 
La butlleta també es pot descarregar de la web de l’Institut d’Estudis Ceretans: www.ieceretans.org i del seu Facebook. 
 
També podeu seguir remetent la vostra proposta de candidat a: ieceretans@gmail.com
 
Cada persona o associació pot proposar un màxim de dos candidats i ha d’identificar-se amb el seu nom complet, adreça i població de residència. 
 
El termini per presentar candidatures és fins al 15 de febrer.
 
Les bases del Cerdà de l’Any adjuntes són les que serviran de barem al jurat, qui escollirà els tres candidats a Cerdà de l’Any d’entre aquells que hagin obtingut més suport. Els tres candidats finalistes seran els que es votaran en la segona fase.
 
BASES:
El guardó del CERDÀ de L’ANY és instruït per una iniciativa conjunta de les següents entitats: Institut d’Estudis Ceretans, Amics de Cerdanya, Ràdio Pirineus.
 
1. El guardó tindrà una periodicitat anual i podrà ser declarat desert.
2. Les Entitats organitzadores, després d’haver consultat amb els ajuntaments de l’Alta i Baixa Cerdanya, i d’acord amb les seves propostes, presentaran a consideració del jurat la relació de candidats al guardó. Es completaran els candidats amb els proposats per associacions i ciutadans de Cerdanya.
3. El jurat, de tots els nominats presentats, en triarà tres entre els que hagin obtingut major suport per sotmetre’ls a votació popular.
4. L’organització comunicarà als ajuntaments el nom dels tres nominats per tal que se’n faci publicitat a cada municipi i pugui recollir els vots. També es comunicaran al Pànxing, a la premsa i a les xarxes.
5. Per escollir el guardonat, el jurat tindrà el 50% de valoració i la votació popular l’altre 50%. El candidat que obtingui major suport, serà nomenat “Cerdà de l’Any”. El president de la comissió organitzadora proclamarà públicament el guardonat.
6. Els membres del jurat seran més de 10 persones majors de divuit anys, nascudes o vinculades estretament a la Cerdanya. Es procurarà que els membres del jurat siguin representatius de totes les zones de la Cerdanya i representin el major ventall possible d’opcions socials.
7. Els membres del jurat seran nomenats pels organitzadors, bé per iniciativa pròpia, bé pels membres del jurat sortint. En aquest darrer cas, l’organització, si les circumstàncies ho recomanessin, podria exercir el dret de vot.
8. Cada membre del jurat podrà romandre 5 anys com a màxim.
9. El veredicte del jurat serà inapel·lable.
10. Pot ser nomenat “Cerdà de l’Any” qualsevol persona o entitat nascuda o no a la Cerdanya, però que estigui vinculada molt especialment a la comarca.
11. Seran mèrits preferents per obtenir el guardó haver demostrat, amb els fets o actituds, una sòlida tasca cívica en favor de qualsevol aspecte de la Cerdanya. 
12. El jurat haurà de valorar molt especialment els aspectes relacionats en la defensa de la personalitat inalienable de la Cerdanya, la seva unitat territorial i la defensa i promoció de la llengua i cultura catalanes a la comarca.
13. El jurat tindrà present de forma especial en l’adjudicació del guardó la constància en la tasca i el currículum de servei i fidelitat a aquesta terra. Tanmateix, haurà de romandre obert a aquells cerdans il•lustres que han excel•lit o destacat en qualsevol tasca. 
14. Els membres del jurat hauran de ser summament receptius a les consideracions dels altres membres. És molt important que els membres del jurat tinguin una visió oberta i total de la Cerdanya.
15. Els candidats prou rellevants que no guanyin una vegada, però que podrien fer-ho en una altra ocasió, poden tornar a ser presentats.
16. Excepcionalment, la comissió organitzadora, en cas de manca de participació, podrà nomenar candidats a “Cerdà de l’Any”.
17. El valor del premi és únicament honorífic. L’organització lliurarà un objecte artístic al guardonat.
18. Si les entitats organitzadores ho consideressin oportú, hom podria modificar puntualment aquestes bases sempre, però conservant la intenció d’homenatjar qui hagi demostrat un esperit de servei envers la Cerdanya.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.