Pànxing Cerdanya

30, abril del 2024

Search
Close this search box.

30, abril del 2024

Notícies – Cerdanya

La Cerdanya tindrà un punt d’atenció permanent del SOC

Cerdanya
01

L’oficina desplegarà de mica en mica tota la cartera de serveis que ofereixen els punts d’atenció d’altres comarques veïnes

El Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, es va reunir el passat dissabte 25 de juliol a Puigcerdà amb l’alcalde, Albert Piñeira, la presidenta del Consell Comarcal, Roser Bombardó, i diversos alcaldes de la comarca per anunciar que la Cerdanya tindrà un punt d’atenció permanent del SOC, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. Està previst que l’obertura sigui efectiva el 2021 i se situï a les oficines del Consell Comarcal.

Aquest punt d’atenció desplegarà de manera progressiva tota la cartera de serveis del SOC. En són exemples els tràmits relacionats amb la demanda d’ocupació, informació professional i de l’àmbit laboral. També oferirà orientació professional, informació sobre processos d’acreditació de competències, tramitació de la Renda Garantida de Ciutadania o tramitació de documentació diversa.

Així mateix, també s’ha parlat del disseny d’estratègies territorials d’ocupació per fer polítiques actives d’incentiu al treball més arrelades al territori.

L’alcalde de Puigcerdà ha destacat la importància que aquest servei s’instal·li a la comarca. Assegura que “permetrà millorar l’atenció que es dóna a la ciutadania i oferir un servei de proximitat”. Tanmateix, ha explicat que “s’evitaran desplaçaments innecessaris i se superaran les divisions administratives que històricament han castigat la comarca”.

La presidenta del Consell Comarcal s’ha mostrat molt satisfeta de poder disposar d’aquest servei a la Cerdanya, ja que es tractava d’una demanda que venia de lluny.

Visita a l’Agrobotiga de Puigcerdà i a la Fundació Adis

El Conseller El Homrani, l’alcalde de Puigcerdà i la regidora de Benestar Social, Inclusió i Igualtat, Laia Vila, també han visitat l’Agrobotiga de Puigcerdà, una iniciativa que uneix els productors locals amb un projecte d’integració laboral de les persones amb diversitat funcional.

L’Agrobotiga, operativa des del dia 1 de juliol, està ubicada a la cantonada dels carrers Solana i Pla del Fort. El local que ocupa està cedit per l’Ajuntament de Puigcerdà.

Visita a l'Agrobotiga de Puigcerdà i a la Fundació Adis
Visita a l’Agrobotiga de Puigcerdà i a la Fundació Adis

Posteriorment, s’han reunit amb el president de la Fundació Adis, Rafa Villena, el personal i patrons de la Fundació. En la trobada han parlat de les activitats que realitzen i dels seus projectes de futur.

Si t’ha agradat llegir l’article La Cerdanya tindrà un punt d’atenció permanent del SOC, també et pot interessar llegir Llívia es connecta a la fibra òptica.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.