Pànxing Cerdanya

30, abril del 2024

Search
Close this search box.

30, abril del 2024

Esports – Cerdanya

Consells per adaptar-se al canvi d’horari d’hivern

Cerdanya
zen-bear-yoga-IVf7hm88zxY-unsplash
El darrer diumenge d'octubre a molts països del nostre entorn es produeix un canvi d'horari, endarrerint els rellotges una hora. Aquest fet ens "escurça" les hores de llum, ja que de cop i volta una hora abans passa a ser fosc. La tardor és una estació d'energia decreixent, que ens prepara per al repòs i renovació energètica que es produeix a l'hivern, puix el nostre cos va seguint els cicles de la natura. Aquests canvis influeixen especialment en les persones sensibles, i poden condicionar la nostra salut i estat d'ànim. La tristor i la fatiga són molt habituals, i en disminuir la llum del sol i reduïr l'activitat física, la melatonina, la serotonina i l'adenosina canvien, el que afecta el nostre benestar, provocant apatia, depressió o sensació de cansament.

Com podem fer-hi front:

  • Ocupa la teva ment amb pensaments positius i serenitat, amb coses que et facin il·lusió o que et motivin positivament. Practica meditació o participa en sessions de mindfulness.

  • L’estació sol comportar una sequedat atmosfèrica a causa del vent, o ambiental amb la progressiva encesa de calefaccions i llars de foc. Hidrata’t i beu adequadament, per rebaixar la sequedat de les mucoses, la pell i la caiguda del cabell.

  • Incrementa el consum d’aliments més àcids per a lubrificar el teu cos -cítrics, pomes, peres, prunes, magranes, raïm, castanyes, moniatos…-, reduïnt el consum d’aliments picants.

  • Crea petits espais dins de la teva rutina que et permetin connectar amb la teva calma: desconnecta d’aparells electrònics i pantalles o telefonia mòbil, passeja, respira i mou-te.

  • Evita la dispersió mantenint un horari regular, no anant a dormir gaire tard, i desconnectant un temps abans de pantalles i sense aparells electrònics a l’habitació.

  • Les dutxes amb aigua tèbia acabant amb aigua freda, milloraran la capacitat del teu cos per adaptar-se al fred, millorant la circulació sanguínia i preparant el teu cos per una millors sensació de confort abaixant la teva calefacció en un hivern que es preveu complicat.

  • Practica exercici i activitat física, a poder ser a l’aire lliure i en hores de llum, de forma més suau, amb l’objectiu de renovar la nostra energia sentint-nos actius, sense una elevada despesa energètica. També pots practicar en espais tancats activitats com el ioga, tai-xi, pilates…

  • I regala’t un somriure, que t’ompli de pau i d’energia, i que puguis compartir amb els altres. Riure és contagiós, i és una bona teràpia d’ús personal i col·lectiu, de la qual tan necessitats n’estem.

Jordi Pau Caballero

Tècnic Esportiu en Muntanya Mitjana

Modern Nordic Walking Coach

Promotor de la Salut a través de l’Activitat Física

Més informació: Tel. 637 729 612 – www.cerdanyasenderismedesalut.cat

Si t’ha agradat llegir l’article Consells per adaptar-se al canvi d’horari d’hivern, també et pot interessar llegir Comença el compte enrere per la temporada de neu!

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.