Pànxing Cerdanya

30, abril del 2024

Search
Close this search box.

30, abril del 2024

Entrevistes – Cerdanya

Beautiful Days, un univers on perdre’ns i descobrir la nostra creativitat

Cerdanya
60cac5bf67bfb0259c686e8da95fd599.jpg

Ens dirigim a Puigcerdà amb el propòsit de conèixer de prop la tasca que desenvolupa la Maria al capdavant d’un original i engrescador projecte que es materialitza a l’interior d’una bonica botiga que reclama de seguida la nostra atenció i que desperta la nostra curiositat. En un vistós aparador es disposen una bona quantitat de lligadures (“tocats”) i de cintes; algunes decoren barrets i altres es mostren senzillament disposades a servir d’ornament i de complement a qualsevol estil de pentinat.

Només endinsar-nos en l’espai propi de botiga ens adonem que la diversitat està servida. Lligadures, cintes, roba, objectes de decoració, boniques creacions resultat del treball en diferents tècniques com ara el patchwork, el découpage, l’scrapbooking i les creacions amb feltre (picat, industrial, fet a mà), entre d’altres, atorguen un caràcter relativament eclèctic a un local ple de gom a gom que incorpora uns quants metres quadrats destinats exclusivament a la realització de tallers de manualitats. El denominador comú de tot plegat: la creativitat.

04Costurera Puigcerda 320x200

La Maria ens comenta que hi ha una voluntat de retorn cap el que s’ha perdut: el ganxet, la mitja, els boixets…; una mena d’anhel de reprendre aquelles activitats manuals tan presents en el dia a dia de les nostres àvies. La Maria dóna resposta a aquest anhel a través de la realització de gratificants tallers que, a més a més de desenvolupar una funció didàctica, esdevenen gairebé una eina terapèutica per a aquelles persones que hi participen.

Pel que fa a les seves creacions, el que primerament ens mostra és la varietat de lligadures que presideixen l’aparador de la seva botiga. Algunes, d’estil vintage, s’integren com a decoració de bonics barrets i d’altres, de forma independent i acoblant-se directament sobre el cabell, serviran per donar un vistós toc de color. La Maria ens explica que, tot i que en la majoria dels casos es tracta d’ornaments de festa i per a núvies, cada vegada són més populars i adornen de manera més casual, sense precisar d’una ocasió especial per mostrar-se com a complement. A més, en nombrosos casos, la cinta en sí casarà amb una peça a conjunt: ponxo, bufanda, guants…, confeccionada també per ella.

Les lligadures o “tocats” pròpiament dits es destinen a la venda; així com les peces de roba i les bosses de mà, entre d’altres articles, que serveixen de suport a la Maria per poder tirar endavant aquesta vessant més didàctica que es materialitza en tallers i que tant li agrada. També desenvolupen aquesta funció els arranjaments de roba que duu a terme o qualsevol encàrrec que li sembli pertinent acceptar.

06Costurera Puigcerda 320x200

Així, a mesura que parlem amb ella, ens adonem que el seu projecte va molt més enllà i que es conforma com una opció molt personal, que ofereix la possibilitat de participar i de gaudir del procés creatiu. És a dir, no només organitza els tallers abans esmentats, sinó que insta a qualsevol persona que s’adreça a la botiga amb la finalitat d’obtenir un bonic present, a crear-lo amb les seves pròpies mans. Amb els materials i els consells o indicacions necessaris, aquesta es submergirà en la creació de quelcom que esdevindrà especial i que cobrarà un valor emocional afegit pel sol fet d’haver-li dedicat temps, ganes i il·lusió.

El dinamisme és un altre dels conceptes que defineix la tasca de la Maria. Qui s’inscriu a un curs a Beautiful Days, experimentarà amb diferents materials i aprendrà diferents tècniques que es podran aplicar de manera individual o bé en combinació les unes amb les altres, aconseguint així atorgar un caràcter especialment eclèctic al resultat.
La Maria es defineix com una bona “escenificadora” que defensa que les seves creacions es dissenyen “soles”, en el sentit que tot sorgeix de manera relativament espontània, i ens admira la capacitat que té de captar l’atenció i de despertar l’interès de qui l’escolta i encomanar-li les ganes de treballar el seu tarannà més artístic.   

Ens acomiadem de la Maria amb la certesa que si mai volem donar-li un espai a la nostra creativitat, la tindrem molt present. En definitiva, animem tothom que tingui l’oportunitat a apropar-se a Beautiful Days, aquest petit univers tan particular al bell mig de Puigcerdà.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.