Pànxing Cerdanya

29, abril del 2024

Search
Close this search box.

29, abril del 2024

Gastronomia – Cerdanya

Producte ecològic i Bio a la Cerdanya

Cerdanya
629e9659e1cbb2a5e3d3b0f0b2a71b26.jpg
Amb motiu de la setmana Bio que es celebra del 29 de maig al 7 de juny a la Cerdanya, us presentem productors, elaboradors i artesans de la comarca.

La Setmana Bio Catalana per l’alimentació ecològica és una iniciativa que agrupa un seguit d’actuacions amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer el sistema de producció i alimentació ecològic, difondre’l i promocionar-lo.
 
La producció agroalimentària ecològica és un sistema de producció d’aliments d’elevada qualitat obtingut mitjançant les tècniques més respectuoses amb el medi ambient. Aquest mètode de producció no utilitza substàncies químiques de síntesi, com pesticides o fertilitzants perquè es vol obtenir aliments naturals, saludables i amb totes les seves propietats nutritives. Els animals es crien amb accés a l’aire lliure, amb alimentació ecològica i sense utilitzar antibiòtics de manera preventiva.
 
La producció agroalimentària ecològica està regulada per una normativa de la Unió Europea, que estableix les exigències en el camp de la producció vegetal i animal, l’elaboració i comercialització de productes alimentaris, així com el sistema d’inspecció, la certificació i l’etiquetatge. La certificació de l’activitat de totes les empreses que intervenen en l’elaboració d’un aliment ecològic permet que els consumidors d’aquest tipus d’aliments tinguin totes les garanties de la integritat ecològica dels productes certificats. A Catalunya, la inspecció i certificació dels aliments ecològics les realitza el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica.
 
Per reconèixer un aliment ecològic només cal recordar que aquests s’identifiquen mitjançant els termes “ecològic”, “eco”, “biològic”, “bio” i “orgànic”, reservats en exclusiva als aliments obtinguts aplicant aquest sistema de producció.
 
Durant la Setmana Bio també hi ha un plegat d’establiments hotelers i restaurants adherits que ofereixen els seus menús elaborats amb productes ecològics i de proximitat.
 
Des de el Pànxing us presentem productors, elaboradors i artesans de la comarca:

 
La Cervesa de l’Eudald – Alp
www.caleudald.com
 
 
Cervesa dissenyada pel cuiner i cerveser Pep Nogué i elaborada amb malta d’ordi, blat de moro blanc, fajol, flocs de civada, llúpols en flor, llevats nobles i genciana de la Cerdanya. D’una amargor molt suau, és una cervesa d’alta fermentació, pensada per maridar amb un gran ventall de plats de la cuina cerdana. No està pasteuritzada, per això va canviant el seu aroma i sabor i no està filtrada, per això es troba pòsit al final de l’ampolla en forma de llevats.
 
Biopirineus – Bellver de Cerdanya
calsemion@gmail.com
 
 
Engreixem i transformem vedells d’alta muntanya de Cerdanya en carn ecològica, donant un valor afegit apropant el nostre producte al consumidor a través de la venda de proximitat.
 
Cal Bieló – Bellver de Cerdanya
Tel. 973 510 513
 
 
La nostra llonganissa. No direm que és la millor perquè per gustos… colors, però sí direm que és una llonganissa diferent amb molt cos i sabor, feta amb paciència i productes de qualitat, com la d’abans. Veniu a tastar-la!! 
 
Gelats Pyreneum – Bellver de Cerdanya
www.pyreneum.cat
 
 
Gelats elaborats amb llet i nata fresca arribada directament dels productors de les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya. Amb una selecció dels millors ingredients i una combinació, sempre en la mesura del possible, de productes locals i especialitats de la zona com  el iogurt de Cerdanya, el mató tradicional, la mel de muntanya, barrejats amb els millores aromes com branques de vainilla natural de Madagascar i de Tahiti, o xocolates de cobertura d’origen.
 
Tino i Dani. Pa de fetge al forn – Bellver de Cerdanya
Tel. 973 51 10 85
 
 
Elaboració pròpia i artesana d’embotits com bull blanc i bull negre. Botifarra blanca i botifarra negra amb ceba. Bisbe negre, bull de fetge, pa de fetge, bisbe de fetge i bisbe de cap. Fuets, llonganisses i secallona.
 
Boutique La Laiterie – Err 
Tel. 0033 0468 049 471
 
 
Botiga de pagesos de La Cerdanya de comerç directe amb més de 1000 productes artesans, on els productes es regeixen per la qualitat, el gust i la frescor. Gaudiu dels nostres productes, “directament dels grangers a la taula dels consumidors”.
 
Maison R. Pouget – Err
Tel. 0033 468 047 128
 
 
El més antic i autèntic carnisser de la Cerdanya. Al nostre establiment trobareu tot tipus de carn de la millor qualitat, directa de granja. Fem plats regionals i especialitats catalanes, també tenim rostisseria.
 
Salaisons de Cerdagne – Bourg Madame 
Tel. 0033 468 045 271
 
 
A Can Naudeillo treballen només amb bestiar de la Cerdanya, vedelles, vaques, xais… Elaboren tot tipus d’embotits, fuets, llonganisses, secallones, xoriç,  patés…
 
Granja Mas Terregalls. Productes d’ànec i aus – Err
Tel: 04 68 30 57 62 
 
 
Criem aus de granja de forma natural i en semi llibertat: pollastres preparats per coure, pintades i ànecs tallats i envasats al buit, cuixetes, aletes, magret,  pedrer… També  foie-gras o mi cuit, diferents patés, confits, plats preparats tradicionals de la cuina catalana i conserves. 
 
Formatgeria Cal Gilet -Eyne
arnaudcarcassonne@gmail.com
 
 
A la nostra granja criem vaques Monbeliardes per fer diferents tipus de formatge i llet fresca. Tomme des Pyrénées, Mató, fromage blanc battu, crottins et du reblochon fermier (L’Elynois).
 
Carnisseria Meya – Puigcerdà
Tel. 972 880 332
 
 
Des de Carnisseria Meya us suggerim els nostres Carpaccios; vedella, porc, bou, ànec, ideals com a entrants en els vostres sopars especials. També tenim com a producte estrella el nostre xai, carn criada a casa, i a un preu molt econòmic ara a la primavera.
 
Horta de Capolat, pagesos 
www.hortadecapolat.com
 
 
Consumir aliments ecològics de proximitat és treballar activament per la millora ambiental, la salut col·lectiva i la justícia social
 
La Grange d'Eyne – Eyne
www.grange-eyne.com
 
 
A la nostra granja trobareu carn de bovi bio i plats cuinats de vedella bio i d’ànec. Tots criats amb els nostres cereals i fencs de l’agricultura ecològica. 
 
La Miellerie Du Cambre – Eyne
miellerieducambre@yahoo.fr
 
 
Sóm apicultors de la Vall d’Eyne, produim mel de les flors dels Pirineus Orientals i també altres productes provients del rusc. Ens podreu trovar a la nostra granja o a diferents mercats de Cerdanya.
 
Cal Grauet – Ger
Tel. 609 53 87 22
 
 
Pioners en la producció d'ous ecològics al Pirineu, treballem per oferir uns productes naturals, de qualitat, ecològics i de la nostra terra.
 
Formatges de la Vall de Meranges. Formatges d’ovella – Girul
http://formatgesvalldemeranges.com.mialias.net/albertpons
 
 
Formatgeria al poble de Girul, a 1600 metres d’alçada que elabora tots els formatges  amb llet crua d’ovelles pròpies, que pasturen pels prats i la muntanya de Meranges. Formatges Vall de Meranges va obtenir, en el concurs de formatges de la Seu d’Urgell, en la modalitat Formatges de Cabra, la medalla d’or amb el formatge La Carbassa, així mateix, la medalla d’or en el concurs popular de formatges d’Alt Urgell i Cerdanya, celebrat el passat Abril a Alp, amb el formatge La Carbassa i  la medalla de bronze en en el mateix amb el formatge d'ovella l'Orc .
 
Xarcuteria Rolland – Llívia-Puigcerdà
www.xarcuteria-rolland.com
 
 
El procediment  tradicional d'elaborar els embotits de tota la vida, una cura especial en la selecció del producte, a fi d'optimitzar la qualitat, i un entorn únic són les seves principals característiques. Un ampli ventall de productes, gran part d’elaboració pròpia.com embotits cuits i curats, sossissa, hamburgueses, bases de pizza. A més de tota mena de plats cuinats per a endur, econòmics i molt bons.
 
Carnisseria Puig – Martinet
Tel. 973 51 50 29
 
 
Carns de vedella i de xai criats amb cura a l’entorn. Us oferim carns criades a casa nostra i productes de qualitat i proximitat, acompanyat d’un bon servei i tracte personalitzat.
 
El Forn d’en Jordi – Martinet
www.forndenjordi.com
 
 
Treballem de forma artesanal i innovadora per oferir qualitat i varietat als nostres clients. Els nostres dos forns de llenya, de pedra volcànica, i la utilització, únicament, de matèries primeres naturals i de qualitat atorga als nostres productes una textura, aroma i sabor molt peculiars. Pans especials, coques dolces i salades, pastes dolces i salades i tota mena de pastissos faran les vostres delícies.
 
Bioagronèfol
www.agronefol.com
Tel. 972 345 566 
 
 
Collita biològica ceretana. Cultivem ecològicament una gran varietat de fruites i verdures. Tant de varietats autòctones, com de noves varietats especialment seleccionades pel sabor, la resistència a les plagues i a la climatologia de la Cerdanya, utilitzant adobs naturals, caldos d’herbes i productes ecològics autoritzats. 
 
Ca l’Ermengol – Prullans
Tel. 973 510 824
 
 
A la formatgeria Ca l’Ermengol podran trobar tot tipus de productes artesanals com formatges, mató, vins, iogurts, mels, postres… També podran visitar les instal·lacions trucant al tel. 627 448 170 i reservar per fer tallers de mató amb la família o en grups
 
Abenur – Prullans
margaritatorner@hotmail.com
 
 
Abel Torner i Núria Pujol van crear Abenur, la primera explotació certificada ecològica a Cerdanya, al 1989. Produïm cereal, patates i fem  recria d'equí i boví.
 
Carnisseria Xarcuteria Alimentació POCIC. – Puigcerdà.
Tel. 972 88 22 41
 
 
POCIC és el gran especialista en carns de la comarca i preparats càrnics en general. Amb una gran varietat de productes frescos, com els pintxos, les mini hamburgueses amb bacó i formatge de cabra, de pollastre i vedella amb nous o de poltre o les cuixes de xai farcides, productes per a tots els gustos i a bon preu.
 
Forn La Fleca Vella. Pa de Pagès Català. – Puigcerdà.
http://laflecavella.wix.com
 
 
Un dels forns més antics de Puigcerdà on es segueix treballant amb la mateixa cura i paciència dels antics forners. Aquí hi podreu trobar l'autèntic Pa de Pagès Català, amb reconeixement d’IGP (Indicació Geogràfica Protegida), així com les coques tradicionals de pa, brioix i vidre i sobretot la de pasta de full farcida de melmelada de gerds, de crema o de xocolata.
 
Cal Guillemet. Formatge Tomme des Pyrénnés. – Saillagouse.
Tel: 33 (0) 4 68 04 55 59
 
 
A la granja de la Michelle i el Jean-Claude Calvet, entre d’altres productes, trobareu aquest formatge fet amb la llet crua de les seves vaques. Un formatge que ha guanyat diversos premis del concurs nacional de la Tomme des Pyrénnés i del concurs de formatges del Sud de França. 
 
Pastisseria Cerdanya. Els Cerdans. – Puigcerdà.
Tel. 972 88 03 48
 
 
Els cerdans van ser creats per la 1ª generació de la pastisseria. Elaborats amb avellana, tenen un lleuger toc anisat i textura cruixent. Ideals per acompanyar postres i també el cafè. Els trobareu a moltes botigues gourmet d’arreu de Catalunya.

 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.