Pànxing Cerdanya

18, abril del 2024

Search
Close this search box.

18, abril del 2024

Agendes – Cerdanya
Libica
Agenda cultural
Dissabte
03
abril

Cicle Iulia Libica 2021

Cerdanya
Totes les activitats compten amb aforament limitat i amb totes les mesures preventives contra la covid19. Les entrades es podran reservar per primera vegada a través de la web.

Com cada any, es celebra el Cicle Iulia Libica d’història i Arqueologia al Museu de Llívia, el primer després d’haver-se anul·lat l’any passat per la pandèmia. L’edició d’enguany tindrà lloc el proper 3 d’abril de 2021 al Museu Municipal de Llívia.

Enguany, el Cicle gira al voltant de l’exposició Memòries de Pedres, els gravats rupestres de la Cerdanya i Llívia, una exposició que ens mostra la recerca feta durant els últims 10 anys, a la Cerdanya, per garantir la preservació i estudi del gran conjunt de gravats rupestres que hi ha a l’aire lliure, sobretot a l’Alta Cerdanya, promoguts pel ministeri de Cultura francès. A més a més, també hi incloem el relat dels gravats rupestres de Llívia, un conjunt de 7 pissarres gravades dels segles XIII i XIV, on hi ha gravats taulers de joc, un guerrer i una fortalesa medieval que sembla que seria el mateix Castell de Llívia.

A més de l’exposició, que es prorrogarà fins el proper 2 de gener de 2022, el Cicle Iulia Libica també comptarà amb una visita guiada a Llívia, la ruta de les 5 icones, que ofereix el museu des d’aquest estiu, on es poden veure els 5 llocs més icònics de Llívia: el museu, l’església, el fòrum romà i el castell, a més a més de l’enclavament.

Libica

Per la tarda tindran lloc dues activitats, la primera, un taller d’escriptura medieval per famílies, a les 18:00 hores, i després, a les 19:30 la conferència “L’autoria femenina de l’art rupestre”, a càrrec de la Dra. en arqueologia i prehistòria, Victoria Medina Fernando, que ens parlarà de les teories que han sorgit recentment, que qüestionen el relat imperant des de sempre, el qual s’ha atribuït l’autoria de l’art rupestre, a l’home, sense qüestionar-se. Veurem, doncs, que les dones hi van tenir un paper més rellevant.

Totes les activitats compten amb aforament limitat i amb totes les mesures preventives contra la covid19. Les entrades es podran reservar per primera vegada a través de la web.

Per a més informació sobre el Cicle Iulia Libica, podeu consultar la web www.llivia.org o seguir el Museu a les xarxes socials @museudellivia.

Programa del Cicle Iulia Libica 2021 – dissabte 3 d’abril

  • 11 h – Visita guiada: Les 5 icones de Llívia, a càrrec de Gerard Cunill.
  • 18 h – Taller d’escriptura medieval – Schola Didàctica Activa.
  • 19:30 h – Conferència: L’autoria femenina de l’art rupestre, a càrrec de la Dra. en prehistòria i arqueologia Victoria Medina Fernando.
  • Tot el dia – Exposició: Memòries de Pedres, els gravats rupestres de la Cerdanya i Llívia. Prorrogada fins el 2 de gener de 2022.

Si t’ha agradat llegir l’agenda de l’activitat Cicle Iulia Libica 2021, també et pot interessar llegir Rehabiliten una casa del segle XIX a Músser per convertir-la en allotjament i taller d’artistes.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.