Pànxing Cerdanya

15, juny del 2024

Search
Close this search box.

15, juny del 2024

Cultura – Cerdanya

Bona temporada del Parc dels Búnquers

Cerdanya
6de1037f95a67281ed070178ad529275.jpg

El Parc dels Búnquers i el Parc i la Casa del Riu han tancat una bona temporada d’estiu farcida de novetats i amb un augment del seu nombre de visitants.

CASA DEL RIU
Aquesta temporada ha estat satisfactòria per a la Casa del Riu. Durant l’estiu ha rebut la visita de 144 adults (68 d’ells tenien entrada combinada amb el Parc dels Búnquers), 39 infants (dels quals 9 tenien entrada gratuïta per ser menors de 5 anys) i 3 persones més que van aprofitar les portes obertes. En total, la Cara del Riu va rebre 186 visitants, 14 persones més i això que aquest estiu no hi ha anat cap grup de jubilats o casal com l’any passat.
 
Fora de la temporada d’estiu, durant l’abril es va acollir un grup de 9 persones de la residència Albós d’Andorra. D’altra banda, el 31 de maig es va realitzar l’activitat de la Festa de l’Arbre del Parc Natural del Cadí-Moixeró, la qual va tenir molt bona resposta amb el suport d’entre 60 i 65 alumnes del ZER Baridà-Batllia: escola Portella Blanca (Lles de Cerdanya), escola Pere Sarret (Martinet de Cerdanya), escola Ridolaina (Montellà de Cerdanya), escola El Puig (Prullans) i escola Sant Serni (Prats i Sansor).
 
Gràcies al suport de la brigada del Parc Natural, a l’Àngel Bonada i la resta de personal del Parc dels Búnquers es va condicionar l’àrea del paratge del Cabiscol, millorant l’espai a través de la plantació d’arbres i plantes medicinals amb l’objectiu del coneixement de diverses espècies. Finalment, el 10 de juny es va participar en el projecte de Benvinguts a Pagès, però no va tenir massa afluència de visitants.
 
PARC DELS BÚNQUERS
Enguany s’han igualat les xifres dels 4.105 visitants de la passada temporada 2017. Els convenis i les col·laboracions amb diferents entitats del país fan que el preu de l’entrada es redueixi un 25%. La participació en sortejos –regalant un 2×1 en l’entrada– ha afavorit notablement l’increment dels visitants. La difusió, la dinamització dels espais, l’ampliació dels horaris d’obertura… han contribuït a l’augment del nombre de visites. 
 
Un dels objectius que té el Parc dels Búnquers és ser un recurs didàctic per als escolars, una manera d’aprendre en primera persona un episodi de la nostra història recent. Cada any el visiten centres escolars, tant del territori com de la província de Barcelona, que utilitzen el patrimoni històric per tal de treballar la postguerra i el franquisme.
 
 
La procedència dels visitants és principalment Catalunya i ha augmentat el visitant local, mentre que i hagut una davallada del turisme francès i de la resta d’Europa.
 
L’augment i manteniment de visitants ve donat també per la dinamització d’ambdós espais, sobretot durant la temporada d’estiu, realitzant tot un seguit d’activitats per a tots els públics. Cal destacar com a novetat la col·laboració amb el 9è Festival de Cinema Internacional de Cerdanya, que va comportar la projecció de documentals de memòria històrica distribuïdes en 4 sessions diàries a l’interior d’un dels nostres fortins. La iniciativa va tenir molt bona resposta i segurament l’any vinent tornarem a establir de nou la col·laboració.
 
ACTIVITATS TEMPORADA 2018 I ASSISTENTS
La Nit dels Búnquers: 26
Conferència: 18
L’hàbitat de la llúdriga: 28
Taller de les caixes niu: 10
Nens al contacontes: 6

 
Els horaris d’octubre i novembre seran els següents:
Dissabtes, diumenges i festius: de 10 a 14.30 h (visites guiades: 10.15 i 12.15 h) 
Info i reserva de visites: info@bunquersmartinet.net o 648 141 070

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.