Pànxing Cerdanya

30, maig del 2024

Search
Close this search box.

30, maig del 2024

Cultura – Cerdanya

Diàdona

Cerdanya
464b3f74fd6601955ccb022f610c3111.jpg

En els darrers anys, al Pirineu, ha crescut molt l’interès pel món de l’acordió i la música tradicional. A través de Diàdona (Associació de Dones Acordionistes i Percussionistes del Pirineu) les dones han trobat una manera d’interactuar tant en el sentit musical com en el social.

Des de quan existeix l’entitat i com sorgeix la iniciativa?
La iniciativa del projecte va sorgir del nostre molt estimat amic Josep Lizandra, que l’estiu de l’any 2009 va proposar una trobada de dones acordionistes de tot el Pirineu. Ens constituïm com a Associació durant la primavera del 2012.

Quins objectius té i quines tasques desenvolupa Diàdona?
A través de l’acordió i la percussió la nostra Associació pretén fomentar l’intercanvi musical, cultural i social de les dones del Pirineu. L’Associació vol ésser  un enllaç per dinamitzar i comunicar totes les dones del Pirineu Català. Realitzem una trobada anual, sempre en diferents indrets del Pirineu, aquest any celebrem ja la cinquena a Pau, França. Diàdona fa actuacions puntuals, sempre sense ànim de lucre, en actes culturals o benèfics i també oferim tallers de formació per als nostres associats.

Qui forma l’entitat?
Diàdona està formada per dones, acordionistes i/o percussionistes del Pirineu, i està oberta a totes les franges d’edat. Qualsevol persona s’hi pot associar i beneficiar-se de totes les seves propostes i ofertes.

Com funciona, internament, l’Associació?
Estem organitzades en comissions específiques i cadascuna d’elles té unes tasques determinades en tot allò referent a l’Associació. D’altra banda, pel que fa a la part pròpiament musical, assagem en trobades esporàdiques i el nostre repertori sempre busca recuperar, o reviure, temes tradicionals d’arreu del Pirineu.

Com es pot participar amb vosaltres?
Formant part de l’Associació, per associar-se només cal omplir la butlleta de subscripció. La quota anual és de 12 euros i dóna dret a la participació de tallers i cursos, accés a partitures…Si voleu contactar amb nosaltres es pot fer pel correu dones.acordionistes@gmail.com, a través del nostre bloc, http://associaciodiadona.blogspot.com.es/ o bé pel Facebook http://www.facebook.com/diadonadones.acordionistespirineu?fref=ts o Twitter @DonesDiadona

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.