Pànxing Cerdanya

19, maig del 2024

Search
Close this search box.

19, maig del 2024

Cultura – Cerdanya

El fons de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern a l’Arxiu Comarcal

Cerdanya
13a0d99d2e985e9213286c5d57bf0d6d.jpg
El passat 19 de febrer va tenir lloc, a l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya, l’acte de presentació del tractament arxivístic del fons documental de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern. L’acte institucional va comptar amb la presència, entre d’altres, del director general d’arxius, biblioteques museus i patrimoni, Jusèp Boya, el president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Òscar Cruz o el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner. 

El fons de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern és la documentació generada i rebuda per aquesta institució en l’exercici de les seves activitats i funcions. El fons va ingressar a partir del 2007 en varies fases, i a partir del 2014 es va signar el conveni i el seu tractament arxivístic de classificació, descripció i digitalització. Té un volum de 52 metres lineals de documents textuals i conté més de 6000 documents gràfics.
 
El fons de la FCEH és un dels pocs fons de federacions esportives catalanes que es troben en aquests moment en centres públics d’arxiu, estan descrits i són accessibles als investigadors i públic en general.
 
La Federació Catalana d’Esports d’Hivern és l’entitat de país clau per al desenvolupament i consolidació, tant de l’esquí català com d’altres activitats esportives relacionades amb la neu i el gel. Alhora, aquestes activitats de neu han estat determinants per al desenvolupament turístic i econòmic de les comarques pirinenques. 
 
Foto: Campionat de Catalunya d’eslàlom a La Molina, Alabaus. Dècada de 1960. 
Autor: Antoni Campaña. Fons FCEH.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.