Pànxing Cerdanya

13, juliol del 2024

Search
Close this search box.

13, juliol del 2024

Cultura – Cerdanya

Fomentar la música a les biblioteques

Cerdanya
Cartell_78RPM-R

La Diputació de Girona presenta 78 RPM, un nou projecte que busca fomentar la música a les biblioteques de la demarcació. El motiu és la caiguda de préstecs de CD provocats pels canvis tecnològics de la indústria i també dels hàbits dels usuaris. 78 RPM aposta per tres línies de treball diferenciades. Es tracta dels fons, els espais i la creació d’una xarxa d’activitats que tindran lloc les properes setmanes en vuit biblioteques de les comarques gironines. Serà a Blanes, Caldes de Malavella, Girona, la Bisbal d’Empordà, Figueres, Puigcerdà, Ripoll i Calonge. Així doncs, està previst que comenci a funcionar aquesta tardor i els usuaris podran gaudir de sessions de discos, presentacions de llibres o cicles amb artistes com Mazoni, Núria Graham o també Gerard Quintana.

La Diputació de Girona ha decidit tirar endavant aquesta proposta després de detectar un descens continu de la demanda de CD a les biblioteques. Això és un fet que ha generat una reflexió al servei responsable de la institució i que ha obligat a replantejar les àrees de música. Una línia de treball que parteix de la idea que la presència de la música als equipaments públics no pot anar lligada a la vigència d’un format concret.
Donant veu als artistes locals
En aquesta prova pilot hi participen vuit biblioteques de les comarques gironines. Així doncs, entre octubre i desembre, acolliran activitats formatives i divulgadores de petit format dirigides a tot tipus de públic. Tres d’aquestes sessions giraran al voltant d’un mateix fil conductor i comptaran amb la participació d’artistes o conductors locals. Així, s’organitzen com una aposta per consolidar la relació entre les biblioteques i les entitats culturals i musicals dels mateixos municipis.
Entre les moltíssimes activitats que es duran a terme a les diferents biblioteques de la província, se’n farà una a Puigcerdà. Així doncs, l’activitat programada a la Biblioteca Comtat de Cerdanya, comptarà amb la participació d’Arnau Obiols, Mazoni i Albert Martínez.
Si us he quedat amb ganes de més, a la Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola, es podrà seguir ‘Músics de llibre’. Es tracta de tres presentacions d’obres literàries que han escrit destacats artistes de l’escena actual. Els autors són Marc Ros (Sidonie), David Carabén (Mishima) i Gerard Quintana (Sopa de Cabra).
Si t’ha agradat llegir Fomentar la música a les biblioteques, també et pot interessar l’agenda cultural de la revista Pànxing Tot Cerdanya del mes d’octubre.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.