Pànxing Cerdanya

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Cultura – Cerdanya

Ja està aquí el nou Calendari dels Pagesos

Cerdanya
38c7e4abb41f8efec0ba241d78c7e0f0.jpg
Ja ha arribat un any més el Calendari dels Pagesos del 2019, un almanac que ofereix informació agrícola, astronòmica i sobre la cultura i les tradicions catalanes.

L’almanac, que s’edita des de fa més de 150 anys, inclou també articles d’actualitat, un calendari de pràctiques agrícoles, sembres i plantacions, un calendari de fruites i verdures de temporada, el santoral i les dates de les fires, mercats setmanals i festes majors de tots els municipis de Catalunya. També es poden trobar poesies, consells, dites populars i reflexions, i el “Judici de l’Any”, escrit per Anaís Falcó i Christian Simelio, amb el més destacable que ha succeït durant aquest any 2018, que ja es troba en la recta final.
 
Un dels al·licients del Calendari dels Pagesos és la Roda Perpètua, que reprodueix a la portada. Ideada pel frare Domènec Varni i publicada pel frare Miquel Agustí, prior del temple de Perpinyà, el 1617, la Roda Perpètua pronostica quins anys seran fèrtils, molt fèrtils, estèrils i molt estèrils. 
 
El Calendari dels Pagesos és la publicació en llengua catalana que fa més anys que s’edita ininterrompudament, des de l’any 1861.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.