Pànxing Cerdanya

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Cultura – Cerdanya

L’ÀLIGA- ACASC, nomenada Cerdà de l’any 2018

Cerdanya
f16a562b55625e594b8f40d0c125eb11.jpg
El passat 28 d’abril es va proclamar el nou Cerdà de l’Any 2018, en la XXXIII edició de la cerimònia feta a Estavar, a la sala Polivalent, plena de gom a gom. El guanyador va ser l’Àliga-ACASC. Els altres finalistes van ser Eric el Català (cantant de la Guingueta) i el GRC (Grup de Recerca de Cerdanya).

L’associació Àliga, d’ajut i suport a les persones que pateixen càncer i als seus familiars, va néixer l’any 2008. A més d’oferir-los suport econòmic i emocional, organitzar xerrades als centres educatius o impulsar la Nit dels Cerdans, l’entitat ha adquirit i cedit a la Fundació Hospital de Puigcerdà diferents aparells per detectar i tractar el càncer.
 
El guardó va ser entregat pels guanyadors de l’edició 2017: El Carnestoltes Tradicional de Bellver. L’acte va ser animat  pels Castellers de Cerdanya, les poesies de la Montse Adam, guanyadora dels Jocs Florals d’Alp, l’acordió de la Margarita Torner, els ballets del grup Dansart de Puigcerdà i els presentadors: la Neus Vila i el Ramon Sola.
 
També van ser recompensats amb obsequis els nens que van fer els deu millors dibuixos del concurs per il·lustrar el cartell.
 
La nova edició del Cerdà de l’any 2019 ja està oberta. Qualsevol resident a la comarca o ajuntament pot enviar un màxim de dues candidatures a: ieceretans@gmail.com, adjuntant el currículum que permetrà al jurat escollir els tres nous finalistes.
 
Una associació arrelada al territori
 
L’Associació,any rere any, porta endavant activitats com la fira de Sant Jordi per vendre llibres, roses, artesanies… cedides per persones afiliades, simpatitza’ns o benefactores; xerrades, tallers i conferències…  de temes vinculats al procés de càncer, sempre amb l’objectiu de recaptar diners. L’Àliga es sustenta amb les quotes dels socis (40€ anuals), donatius, aportacions, subvencions oficials i els ingressos generats per aquestes activitats.
 
El guardó de Cerdà de l’any 2018 ha estat rebut amb enorme satisfacció i alegria, per tots els components, col·laboradors i simpatitza’ns de l’Àliga, ja que s’interpreta com el reconeixement a una trajectòria constant, mantinguda al llarg de més de deu anys, per acollir, ajudar i aportar solucions a les persones diagnosticades de càncer, de la  comarca de la Cerdanya, i a les seves famílies.
 
Per aquest motiu el compromís, la convicció, la voluntat de servir i les energies necessàries per mantenir l’activitat s’han vist incrementats en gran manera.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.