Pànxing Cerdanya

24, juliol del 2024

Search
Close this search box.

24, juliol del 2024

Cultura – Cerdanya

La Cerdanya es prepara per al seu bateig casteller

Cerdanya
a2b47ea0f1135e718f7738f520459577.jpg
La Colla Castellera de Cerdanya encara les setmanes decisives en la seva etapa de creació amb la presentació oficial en societat i el Bateig casteller de la Cerdanya. La presentació oficial es farà a Puigcerdà la primera setmana de juny en un acte públic en el qual els castellers mostraran per primera vegada les camises verd-blau que lluiran.

En l’acte de presentació, els portaveus de la nova entitat faran balanç dels primers deu mesos i explicaran el futur immediat, tant en l’àmbit tècnic com social.
Pel que fa al Bateig casteller de la vall, es farà en una festa programada pel dissabte 29 de juny a Alp en la qual també hi participaran les colles de Berga i Andorra en qualitat de padrins.  Aquesta jornada marcarà l’inici de la trajectòria castellera de la Cerdanya.
 
Crida als cerdans
Actualment la colla, formada per un centenar de membres, es troba immersa en la preparació dels tres castells de sis pisos que li han de permetre esdevenir colla oficial a partir de la jornada de Bateig a ulls de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. Per a això, fa una crida als aficionats als castells de la vall a sumar-se als assaigs, fer-se seva la camisa verd-blava i participar en l’històric bateig casteller de la vall. Els assaigs se celebren cada dilluns i divendres al vespre al Casino d’Alp.
 
Tallers i primeres actuacions
Paral·lelament, la Colla ha configurat un primer calendari de sortides que portarà els verd-blau a actuar l’1 de juny a l’Aeròdrom de Cerdanya, el 20 de juliol en l’aniversari de la colla castellera de Berga i el 21 de juliol a la Festa Major del Roser de Puigcerdà. Igualment, oferirà tallers els dies quinze de juny dins dels actes de la Festa Major de Bellver i 18 del mateix mes de juny a l’escola de Prats.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.