Pànxing Cerdanya

2, juny del 2023

2, juny del 2023

Cultura – Cerdanya

La Cerdanya Film Commission posiciona la comarca com escenari de produccions

Cerdanya
fa24f9745ef1d31206ce1973dbde487b.jpg
Integrada a la Xarxa Catalunya Film Commission des del setembre, la Cerdanya Film Commission va propiciar l’arribada de 15 produccions audiovisuals a la comarca durant el 2015 i va atendre prop de 70 peticions d’informació, posicionant a la comarca com la 18a zona amb més produccions registrades de tot Catalunya.

Al llarg de 2015, més de 4.166 produccions audiovisuals van triar Catalunya com a espai de rodatge. La gran majoria de les produccions es van concentrar a Barcelona, però hi ha una tendència cada cop més elevada d’atracció de rodatges a la resta del territori: a la capital els rodatges van créixer un 7%, i a la resta de Catalunya la xifra va augmentar fins el 17%. 
 
En matèria de grans produccions (llarg metratges de ficció i documentals, tv movies i minisèries), de les 50 registrades el 2015, tres de cada cinc van escollir escenaris de Catalunya, mentre que la resta va rodar exclusivament a Barcelona. Pel que fa a la comarca, la Cerdanya Film Commission actua davant del sector com a servei d’informació i promoció de les localitzacions, així com d’ajuda a les produccions, amb acords amb municipis, entitats i serveis. Durant 2015 l’entitat ha registrat 67 peticions d’informació sobre localitzacions i tràmits, ja sigui per llarg metratges, curtmetratges, documentals, espots o fotografia comercial, transformant-se en 15 produccions censades que s’han atès des de l’oficina. Aquestes xifres representen un increment del 49% pel que fa a peticions d’informació i d’un 50% pel que fa a les produccions ateses. A més a més, al darrer trimestre de l’any tingué lloc l’adhesió de l’entitat a la Xarxa Catalunya Film Commission, que actualment agrupa més de 200 municipis de tot Catalunya sota el paraigües de l’ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals).
 
Durant aquest any tindrà lloc una segona campanya #CerdanyaFilmFriendly per identificar aquells punts que desitgin rebre rodatges i promocionar-se a través de la plataforma al sector audiovisual.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.