Pànxing Cerdanya

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Cultura – Cerdanya

La Festa de l’Estany, una festa màgica i participativa

Cerdanya
74d9e2a884ab72b36054e1d824bb4d0a.jpg

Puigcerdà va celebrar, entre el 20 i 26 d’agost, la seva 132a Festa de l’Estany, una festa tradicional, màgica, participativa i, probablement, l’esdeveniment més important de l’estiu a Puigcerdà i a la Cerdanya. 

Durant tota la setmana es van programar una trentena d’actes. El plat fort van ser les dues cercaviles de carrosses de diumenge 26, al matí i a la nit. Hi van participar un total de 14 grups, a més de les dues carrosses de l’Ajuntament (la de la Vella de l’Estany i la diligència del Príncep i la Princesa), i també els gegants i grallers, xarangues i grups de batucada.
 
 
El concurs de carrosses del matí va tenir cinc comparses guardonades, amb els Embalats  de Ger i la seva carrossa Mario Kart com a guanyadors, seguits de les colles Els Sense Barca (segons), Pota de cabra (tercers), Class (quarts) i La Tribu (cinquens). Els premis a la il·luminació de la rua de la nit van ser per als grups Els sense barca (1r premi) i Pota de cabra (2n premi). A banda dels guardonats, totes les carrosses van rebre una subvenció de l’Ajuntament per la seva participació. Així mateix, es va atorgar un premi especial a la col·laboració per a la carrossa del Club Poliesportiu Puigcerdà i la Carme López, per haver participat durant tants anys a la cavalcada de carrosses.
 
 
El castell de focs d’artifici i el comiat de la Vella de l’Estany, que com conta la llegenda va retornar a la seva llar sota l’aigua després de compartir una dia de festa amb tots els veïns, van posar el punt i final a una de les edicions més concorregudes que es recorden de la Festa de l’Estany.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.