Pànxing Cerdanya

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Cultura – Cerdanya

Més preparatius de Nadal

Cerdanya
72a4187b8a42e0a81834abd5e32853e1.jpg
A mitjans de desembre, amb el Nadal tot just al tombant de la cantonada, moltes de les coses més importants de les festes estaran decidides a la majoria de les cases. On es faran els àpats més importants, sobretot Nadal i Sant Esteve, què es servirà a taula aquests dies, com vestirem als més petits, on es farà el sopar o el dinar d’empresa o que cagarà el Tió… a més de tenir ja la casa decorada amb totes les darreres tendències nadalenques. 

Però les festes de Nadal són llargues i les preparacions moltes. Si a una setmana del dia de Nadal molts temes estaran resolts, un cop passats els dos dies més importats, pel que a celebracions familiars es refereix,  encara ens quedaran dues celebracions més en les que pensar: la nit de Cap d’Any i l’arribada dels Reis. 
 
Encara que la gent més tradicional, és probable, que també reservi la nit de Cap d’Any per sopar en família, aquesta és més una nit dedicada als amics. Una nit amb un gust de festa molt especial, i de certa disbauxa, que molts celebren en cases particulars compartint, l’acomiadament del vell any i la benvinguda del nou, amb amics de tota la vida. Una opció molt estesa és sortir de festa per trobar-se en algun dels molts locals que ofereixen festes carregades de sorpreses per aquesta nit. Una altra manera de celebrar la nit de Cap d’Any, sense haver-se de preocupar ni de comprar, ni de cuinar, ni de patir per anar amunt i avall amb el cotxe, és passar aquesta nit en algun dels molts establiments hotelers que ofereixen per una nit tan única, sopars amb grans menús de festa, seguits de ball (alguns amb música enllaunada i d’altres amb orquestres) i amb la possibilitat de quedar-se a passar la nit al mateix establiment amb paquets que inclouen tota l’oferta de festa.
 
 
Tot un seguit d’ofertes per anar remenant abans de decidir com voldrem passar la darrera nit de l’any. 
 
I ara… a fer de patges reials
 
Una de les preocupacions de molts pares, mares, avis… arribades aquetes dates és la compra de regals pels més petits intentant sempre trobar la joguina perfecta. Caldrà deixar de buscar impossibles perquè la joguina perfecta no existeix. Només es tracta de reflexionar abans de fer la compra per trobar la més idònia pel seu destinatari.
 
A l’hora de triar una joguina s’ha de tenir en compte que aquestes són elements fonamentals en el desenvolupament dels nens. Gran part dels seus aprenentatges els nens els copsen jugant, per tant la joguina triada hauria de permetre desenvolupar les seves facultats i habilitats i promoure els seus desitjos d’experimentar. Es podrà optar per joguines de manualitats i creació, que són les que més fomenten el potencial del nen, i que l’ajuden a desenvolupar la seva psicomotricitat fina i l’ajudaran a descobrir les seves habilitats i possibles aficions futures.
 
Una altra molt bona tria serà la d’aquelles joguines que la criatura ha de construir per ella mateixa abans de poder posar-se jugar. El fet de la feina feta i l’esforç abocat atorgarà un plus de valor a la joguina que el nen no donarà mai a una joguina manufacturada industrialment.
 
 
Especialment recomanables són els jocs de taula, tant els més tradicionals de tota la vida com els nous i més innovadors, però jocs de taula a la fi. Aquests jocs permeten jugar a tota la família junta de manera que promouen les relacions familiars, la cooperació i la comunicació, en contra del que passa amb els jocs individuals, que provocaran que el nen es tanqui en si mateix.
 
D’altra banda, han tornat joguines de les de tota la vida, joguines que havien quedat marginades per la irrupció de jocs electrònics, mecànics…. Han tornat joguines com les cordes de saltar, les gomes, les bales, els hula-hops….joguines que permeten el moviment de les criatures i, de nou, serveixen per promoure determinades habilitats corporals.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.