Pànxing Cerdanya

5, desembre del 2023

5, desembre del 2023

Cultura – Cerdanya

Novetats editorials d’autors locals

Cerdanya
ab0a900574424ad987929b81b9c55241.jpg
Durant el mes d’abril, coincidint amb els dies previs a la festa de Sant Jordi, es varen presentar a Puigcerdà diverses novetats editorials d’autors locals.

A l’Arxiu Comarcal es va presentar el nou treball de Sandra Adam, “La Cerdanya desapareguda”, que recull cent anys d’història gràfica de la comarca (de 1870 a 1970) amb fotografies en blanc i negre de les quatre poblacions més grans de la Cerdanya, juntament amb els seus textos explicatius.
 
A la Biblioteca Comtat de Cerdanya es va presentar el llibre de Sandra Comas “Vuit contes per a vuit veus”, un recull de vuit relats de ficció inspirats en la vida de vuit dones artistes. També a la Biblioteca es va fer la presentació del primer llibre de Jesús González, una selecció de nou relats breus de temàtica diversa, molts d’ells premiats en els Jocs Florals de Cerdanya.
 
 
Al Museu Cerdà es va presentar el tercer treball de David Puigbó, “Lágrimas de Tinta”, així com el llibre editat per l’Ajuntament de Puigcerdà i que agrupa les obres guardonades en el darrer Premi Literari Vila de Puigcerdà.
 
Durant el mes de maig també es presentarà a Puigcerdà “Vinràs amb jo a apenre de lletra’”, de Manel Figuera i Salvador Vigo. Es tracta del segon volum de “El parlar de Cerdanya”, un recull de les expressions i paraules del llenguatge cerdà, moltes d’elles ara en desús.
 
Finalment, enguany també veuran la llum el llibre “Personatges de la sanitat cerdana”, que es publicarà coincidint amb la celebració el mes de juny a Puigcerdà del 19è Congrés d’Història de la Medicina de Catalunya, així com un llibre sobre els 130 anys de la Festa de l’Estany de Puigcerdà, a càrrec d’Oriol Mercadal, director del Museu Cerdà, i Enric Quílez, president del Grup de Recerca de Cerdanya.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.