Pànxing Cerdanya

21, abril del 2024

Search
Close this search box.

21, abril del 2024

Cultura – Cerdanya

Petitet i Los Desheredados, plats forts de la inauguració del Festival Internacional de Cinema de Cerdanya

Cerdanya
48b3f0108950099d8989a17df806f4e1.jpg
Entre el 28 de juliol i el 5 d’agost, la Cerdanya serà envaïda pel cinema amb la novena edició del Festival Internacional de Cinema de Cerdanya. El Certamen començarà el 28 de juliol, amb una jornada renovada que començarà a les 16.30 h al Museu Cerdà de Puigcerdà i que inclourà dues sessions km 0 de films rodats a Cerdanya.

Los Desheredados (dirigit per Laura Ferrés i rodat en part a Lles de Cerdanya), Réquiem del 92 (dirigit per Álex Sequera i rodat a Prullans), IP-IS. Qui paga mana (dirgit per Pol Diggler i rodat a Puigcerdà) i Irina (dirigit per Jordi Castejón i rodat a l’estany de Puigcerdà i diversos espais de la plana) seran els films que inauguraran el festival.
 
El mateix dia a les 19.30 h, dins de la sessió DOCUetnografia, es projectarà el documental Petitet, de Carles Bosch, que presenta l’aventura del gitano Petitet en el compliment d’una promesa feta al llit de mort de la seva mare. La sessió és part integrant de la tradicional col·laboració amb la Mostra de Cinema Etnogràfic de Catalunya. Ja a la nit tindrà lloc una sessió especial de curtmetratges, entre ells Compatible (Pau Bacardit), Gotan (Loránd Janós), Big data (Javier San Román), Mi querido balón (Gaizka Urresti), La benvinguda (Carme Puche) i 72% (Lluís Quílez). I com a novetat, a les 23 h, una sessió Golfa – Nit de terror amb la projecció del film gironí Sant Martí, dirigit per David Ruiz i Albert València. 
 
Aquesta nova edició comptarà amb 9 dies d’activitat, 39 sessions i la previsió de 150 films seleccionats entre curtmetratges i llargmetratges (ficció, animació i documental). També comptarà amb activitats destinades al foment de la indústria audiovisual a la comarca i la seva explotació conjunta amb el sector turístic i un important pes de novetats. Per exemple, les 4 sessions matinals que es realitzaran dins d’un búnquer del Parc dels Búnquers de Martinet, amb projeccions de documentals relacionats amb la memòria històrica; les projeccions on tour per altres municipis fora de Puigcerdà; un taller de smartfilms, en col·laboració amb la Universitat d’Estiu i Cerdanya Jove, i activitats com tallers de cinema o un Trivial-vermut de cine (per equips).
 
Les entrades es poden reservar gratuïtament a www.cerdanyafilmfestival.cat
 

 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.