Pànxing Cerdanya

17, abril del 2024

Search
Close this search box.

17, abril del 2024

Cultura – Cerdanya

Presentació del 1r número de ‘ERA, revista cerdana de recerca’

Cerdanya
9ab8fa7a6c7a3e1b502ee5721926ea31.jpg
El Grup de Recerca de Cerdanya, l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya i l’editorial Salòria han col•laborat per editar conjuntament ‘ERA, revista cerdana de recerca’. La nova capçalera recull les comunicacions presentades a les I Jornades d’Estudis de Cerdanya, celebrades el 15 i 16 de novembre de 2014 a Puigcerdà.

En aquest primer número es publiquen 18 articles amb les darreres novetats en la recerca arqueològica, històrica i natural a Cerdanya. L’àmbit de l’arqueologia hi està molt ben representat amb articles sobre els jaciments actualment oberts i que aporten nous coneixements a cada campanya com els de Montlleó (Baltarga), el Fòrum de Llívia i el Castellot de Bolvir. En l’àmbit de la recerca històrica, aportacions de la construcció medieval del pont de Sant Martí, la gènesi de la Torre de Penya Cadell (Sant Romà, Montellà) o el cenobi desaparegut de Sant Joan (Bellver).
 
En el capítol de ciència, la revista ha recollit les investigacions sobre les mines de manganès de Cortàs, o un catàleg de les papallones pròpies de Cerdanya entre d’altres aportacions.
 
‘ERA’ vol ser l’espai on es puguin trobar els treballs de recerca produïts a Cerdanya. La voluntat del GRC i de l’Arxiu, és donar continuïtat a la revista amb la publicació de les Jornades d’Estudis que volen organitzar regularment.
 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.