Pànxing Cerdanya

15, juny del 2024

Search
Close this search box.

15, juny del 2024

Cultura – Cerdanya

Primer aniversari de Folk Cerdanya

Cerdanya
Diada-de-Cerdanya-a-Ur

A principis de gener del 2023 i amb la motivació de fer més present a la nostra comarca la música i el ball folk, vam decidir tirar endavant el projecte de Folk Cerdanya, una iniciativa que tenia com a objectiu fer sarauets; unes trobades on la gent pogués gaudir, ja fos tocant un instrument, ballant danses o millor, fent ambdues coses. I volíem que aquests sarauets unissin un territori que ens és propi i comú, portant les danses i les músiques tradicionals a tota la Cerdanya, en aquesta ampla vall dels Països Catalans.

Trobant-nos el tercer dissabte de cada mes, hem aconseguit omplir de folk les places i locals d’Urús, Oceja, Ger, la Tor de Querol, Bolvir, Eina, Puigcerdà, Palau de Cerdanya, Ur, Prats i Sansor, Sallagosa i Llívia.
Han estat dotze mesos de nervis i incerteses, molta constància i feina feta. I aquesta perseverança ens han acabat portant moltes alegries, moltes amistats noves i moltes descobertes, tant de danses com de cançons i incorporacions; i les que estan per venir!
Amb la consciència que encara ens queda molta feina per fer, amb la il·lusió de fer aquesta feina cada volta millor i amb l’experiència que ens han aportat aquests dotze sarauets, encarem el 2024 amb moltes ganes de continuar fent allò que ens agrada, tocar i ballar. Continuar gaudint de la cultura popular i portant-la a aquesta comarca, que bona falta que ens fa.

Engegarem el 2024 amb dues novetats importants. La primera: canvi d’horari! Començarem a les 11 del matí amb el taller de danses i la trobada d’instrumentistes fins passades les 12 del migdia, moment en què farem una parada per reunir-nos i compartir un aperitiu. Al cap de mitja hora començarem amb el sarauet (concert i dansa) fins a les dues de la tarda. Posteriorment, qui vulgui podrà quedar-se a compartir el dinar.
La segona: deixem la itinerància per centrar-nos en dos municipis, Prats i Sansor i Oceja, alternant aquestes places, un mes en una, un mes en l’altra.
Per tant, la següent trobada tindrà lloc a Prats i Sansor el dissabte 20 de gener a les 11 del matí. Per aquell dia, en el que celebrarem un any de Folk Cerdanya, tenim preparades unes sorpreses que estaran enfocades a la celebració d’aquesta data tan especial per nosaltres i que desitgem poder compartir amb el màxim de gent possible.


Ens ballem!

Si t’ha agradat llegir Primer aniversari de Folk Cerdanya, també et pot interessar llegir Les festes d’hivern a la Cerdanya

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.