Pànxing Cerdanya

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Cultura – Cerdanya

Retrat de mare, de la Núria Boltà Vilaró

Cerdanya
a241219a16838c4f1c4a4d6836c364cf.jpg

El passat 26 de gener, a la Biblioteca Comtat de Cerdanya, va tenir lloc la presentació del llibre Retrat de mare, de Núria Boltà Vilaró. La presentació va córrer a càrrec d’Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà, de l’escriptor Alfons Brosel i de la pròpia autora.  

Editat per Pagès Editors, Retrat de mare és un recull de nou relats breus escrits en un espai de deu anys. La ironia, el sarcasme i el doble sentit són conceptes força presents en cada conte perquè formen part de l’ADN de l’autora, que intenta plasmar per escrit allò que copsa del petit món que l’envolta. El lector hi trobarà històries de dones, d’homes, de gossos i d’algun gat per fer bonic que pretenen fer palès que al cicle vital de cada individu gairebé tot està inventat. 
 
Aquests nou relats han estat premiats en diversos certàmens literaris: cinc al Premi Literari Vila de Puigcerdà, un a Balaguer, un a l’Escala i dos a Montellà-Martinet, en el marc del Premi literari del Pirineu que en l’actualitat se celebra a Organyà. 
 
Núria Boltà Vilaró és mestra, llicenciada en humanitats, postgrau en turisme cultural, escriptora i dibuixant. Nascuda a Mataró, la vida la va portar a desenvolupar la feina de mestra terra endins, a la Garriga i les Franqueses del Vallès. Unes altres circumstàncies la van acostar a banda i banda del Pirineu, d’on ja no s’ha mogut. Actualment resideix a Puigcerdà. Se sent còmoda escrivint narracions curtes gràcies a les quals ha estat premiada en nombroses ocasions. Té publicats més d’una dotzena de llibres com a il·lustradora i escriptora entre els quals destaquen: deu reculls de narracions amb autors diversos, la novel·la Regina Angelorum, el llibre de muntanya El camí de Sant Jaume a Cerdanya, els quaderns de divulgació del patrimoni Arquitectura religiosa a les Franqueses del Vallès i Masies de la Garriga. Col·labora habitualment en diverses revistes, principalment amb articles sobre el patrimoni. 
 

 
 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.