Pànxing Cerdanya

16, juny del 2024

Search
Close this search box.

16, juny del 2024

Eco – Cerdanya

Estructures que donen vida al nostre jardí

Cerdanya
iStock-1153729415
El nostre jardí és un conjunt d’elements vegetals i estructurals que conformen aquest espai tan estimat per nosaltres. Més enllà de les plantes i els arbres que hi viuen, un seguit d’estructures ens aporten unes comoditats que ens ajuden a estar el millor possible a l’exterior de casa o fan que el nostre jardí llueixi bonic i radiant. Siguin de fusta, metàl·liques, inorgàniques o vegetals, aquestes construccions aporten al nostre jardí un aspecte distingit, completen la seva forma i ens permeten gaudir-ne encara més. Avui us parlarem de 3 elements que encaixaran de primera al nostre jardí.

Contra la calor, ombra

A mesura que anirem abandonant la primavera cerdana i l’estiu anirà traient el nas, el sol de justícia que en nombrosos dies protagonitzarà la jornada, en segons quins moments, ens farà més nosa que servei. Una estructura present en molts jardins i que té per funció principal protegir-nos del sol més inclement, és la pèrgola. En trobem de construcció en fusta, altres fetes d’alumini, i encara que aquests dos materials són els més freqüents, en podem trobar que estan fetes, entre altres materials, amb bambú, forja, acer o policarbonat, un plàstic dur, resistent i lleuger que ofereix bones prestacions.

Jardí

Un punt interessant a l’hora de decidir-nos per la instal·lació d’una pèrgola és el fet que la configuració de la seva coberta admet multitud de combinacions possibles. En trobem de naturals, formades a partir de plantes enfiladisses com l’anglesina, que amb les seves fulles ufanoses i atapeïdes ens obsequien, si les cuidem bé, amb una zona d’ombra on resguardar-nos dels rajos del sol. També trobem alternatives tèxtils, on l’estructura de la pèrgola està coronada per un tendal, amb opcions fixes i altres de corredisses que permeten desplegar-los quan la situació ho requereix i resguardar-los de la pluja quan no fan servei.

La bellesa de la roca

A vegades, quan ens imaginem mentalment un jardí, projectem una imatge d’una extensió, més o menys gran, dominada pel color verd i els motius vegetals. Si bé és cert que per a molts aquests elements són indispensables perquè el seu jardí llueixi al màxim, hi ha altres elements inorgànics que poden ajudar a trencar la monotonia de la gespa de l’entorn natural de casa nostra. En aquest cas, ens referim a les rocalles que podem crear gràcies a la superposició de pedres de diferents mides.

Jardí

Més enllà d’aportar un plus de naturalitat a la composició del nostre jardí, o d’exotisme si fem servir roques no autòctones, les rocalles són un recurs arquitectònic per resoldre algunes situacions que se’ns poden plantejar al nostre jardí. Es pot donar el cas que en algun racó, el pendent sigui prou acusat com per esdevenir un punt poc aprofitat, inclús on la terra no s’hi mantingui tan bé com voldríem quan la pluja cau amb força. Les rocalles, en aquest cas, ens serviran de dic de contenció per al substrat i ens permetrà fer-hi créixer plantes que se sentin còmodes en sòls amb un bon drenatge.

La serenitat de l’aigua

Un element que aporta una gran distinció al nostre jardí és una font d’aigua o qualsevol estructura que empri aquest element, com pot ser un petit (o no) estany amb aigua corrent. Aquests elements són font, mai millor dit, de frescor i vida. Un sortidor d’aigua és un lloc ideal perquè els animals com ocells i esquirols, per exemple, acudeixin al nostre jardí, sent al mateix temps una aportació de vida per a nosaltres i per a ells.

Un sortidor d’aigua és un lloc ideal perquè els animals com ocells i esquirols acudeixin al nostre jardí
Un sortidor d’aigua és un lloc ideal perquè els animals com ocells i esquirols acudeixin al nostre jardí

És també un bon element que ens ajudarà a refrescar-nos els dies de més calor. Si bé és veritat que no ens hi podrem banyar, sempre és agradable remullar-se la cara amb l’aigua fresca i cristal·lina que brolla d’una font de jardí.

Aquestes tres idees són una part infinitesimal de tot el ventall de solucions que ens poden oferir els professionals de la jardineria. Són ells i elles els millors aliats a l’hora de demanar consell quan vulguem instal·lar qualsevol element al jardí de casa nostra.

Si t’ha agradat llegir l’article Estructures que donen vida al nostre jardí, també et pot interessar L’agricultura regenerativa, una aposta assenyada.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.