Pànxing Cerdanya

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Entrevistes – Cerdanya

Clàudia Galícia, ambaixadora de la Catalunya Bike Race

Cerdanya
78552c7926f8a863ed7efb83635ae2bf.jpg
“Poder competir a casa em ve molt de gust”.

Bellver de Cerdanya acollirà del 29 de setembre a l’1 d’octubre la Catalunya Bike Race, una competició de la qual Clàudia Galícia és l’ambaixadora. La ciclista explica algunes qüestions per gaudir millor d’aquesta prova.
 
 Què suposa, en l’àmbit personal, ser ambaixadora de la prova?
Em fa molta il·lusió. És on estic vivint actualment i on acostumo a entrenar. Per tant, poder competir a casa em ve molt de gust i és un orgull poder ensenyar el territori. Estic molt satisfeta i espero que tothom gaudeixi molt dels tres dies de la primera edició de GAES Catalunya Bike Race presented by Shimano.
 
 Què té d’especial la Cerdanya per als practicants de MTB?
És una zona molt adequada per entrenar i practicar el MTB. Hi ha molta pista i també molts corriols tècnics. Les vistes a la serralada del Cadí són espectaculars i és una zona emblemàtica i ideal.
 
  Creus que el món del MTB segueix dominat per homes o està canviant a poc a poc?
Està canviant, però evidentment la participació masculina segueix sent molt més elevada. De mica en mica hi ha més noies a les proves. Potser més en carretera que en MTB. En els últims anys ha canviat molt i les marques estan apostant per treure productes encarats al món femení i també patrocinen cada cop més dones esportistes. S’estan fent passes molt grans que fa anys semblaven impensables però a poc a poc, malgrat que igualar la participació masculina amb la femenina serà complicat.
 
 Amb quins paisatges i recorreguts es trobaran a la prova?
Cada una de les etapes sortirà de Bellver i es farà la zona de sota la serralada del Cadí, Martinet, etc. I els participants es trobaran una mica de tot. Hi ha corriols tancats, altres oberts, pistes ràpides amb molt bones vistes… serà molt impressionant.
 
 Què suposa que Bellver de Cerdanya aculli GAES Catalunya Bike Race presented by Shimano?
És la primera prova de MTB d’aquest nivell que s’organitza a la Cerdanya i ens servirà per posar-ho al mapa, per ensenyar aquesta part de territori a gent de fora i, alhora, anirà bé per netejar les pistes, preparar-les i provocar que cada cop més amants del MTB puguin venir a practicar-lo a casa nostra.
 
 Què aconselles als lectors de Pànxing perquè gaudeixin com a públic de la prova?
Els recomano anar a les zones més tècniques i més boniques perquè gaudiran de les vistes i de la complicació per als bikers. A més, hi ha moltes opcions per fer turisme a les tardes, moltes excursions a fer, o passejar per Puigcerdà. Crec que hi ha moltes possibilitats i que tothom gaudirà moltíssim de la Cerdanya.
 
 Un missatge per als qui són practicants?
No dubteu a inscriure-us, estic convençuda que tothom que s’inscrigui s’ho passarà molt bé. Les tres etapes que ha dissenyat José Antonio Hermida amb l’organització són molt completes.
 
Inscripcions obertes fins al 12 de setembre al web. 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.