Pànxing Cerdanya

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Entrevistes – Cerdanya

Entrevista a Marcel Cardeña, director de Camp Base – Escola d’Esquí de Llívia

Cerdanya
classes-desquí
Entrevista a Marcel Cardeña, director de Camp Base - Escola d'Esquí de Llívia

La instauració del desembre a la Cerdanya, encara que la pandèmia s’entossudeixi a posar-nos-ho difícil, és sinònim indiscutible de neu i esquí. Aquest any la temporada ha començat enrarida, i no per falta de neu, sinó per excés de recel, d’altra banda comprensible. Més enllà d’això, i amb l’optimisme i vitalitat que el caracteritza, hem decidit fer-li una entrevista a Marcel Cardeña, director de Camp Base-Escola d’Esquí de Llívia perquè ens expliqui com ho veuen tot plegat i les novetats que ens porten. Som-hi!

Passió per la neu

Explica’ns la història que hi ha darrere l’empresa.

Darrera de l’empresa hi ha la passió pel món de la neu i més concretament per l’esquí. Fa més de 35 anys que estem oberts al públic i continuem amb el mateix entusiasme que el primer dia. Estimem el que fem i treballem amb un molt bon equip.

Com us va afectar la irrupció de la pandèmia la temporada passada? Com creus que us pot afectar enguany?

Nosaltres, i imagino que a tothom, ens va afectar de forma molt important, deixant d’executar una tercera part de la temporada. Aquesta temporada que ve es presenta amb una incertesa total i és responsabilitat de tots poder evolucionar de forma correcta.  Hem de ser conscients que hem de fer les coses bé. 

Quines novetats aportareu aquesta temporada als vostres clients?

Aquest any hem realitzat una gran inversió en la venda on-line. Hem creat el Click&Collect, aquest sistema et permet que, còmodament i des de casa, puguis reservar el teu material de lloguer, les teves classes i puguis comprar els teus forfets. A més, si t’interessa, et podem portar el material a casa.

Tot un món de serveis

Què us caracteritza com a escola d’esquí?

La professionalitat i serietat del nostre equip. Per nosaltres, la temporada no comença quan obren les estacions, nosaltres acabem una temporada i ja estem preparant la següent. Penseu que a part de l’escola tenim el lloguer de material i l’agència de viatges. Movem un gran volum de gent i això requereix estar tot l’any treballant per la temporada següent.

Un cercle de serveis tancat.

Per nosaltres és molt important poder disposar de tots aquests serveis. D’aquesta manera podem garantir una mateixa manera de treballar, podem tenir un bon control sobre la qualitat dels serveis i materials que oferim.   Per exemple, a nivell de grups facilitem als clients tota la gestió de la reserva,  ells només s’han de posar en contacte, dir què necessiten i nosaltres els hi organitzem tot.  Simplement ho fem fàcil.

Quin mètode feu servir a l’escola per ensenyar a esquiar o a fer surf de neu?

La nostra escola segueix les línies formatives de FESNEU (Associació Catalana per a la Formació en Esports de Neu) reconeguda per la FCEH i CSD.  Però de la mateixa manera, la nostra escola realitza periòdicament  cursos de formació continuada pels seus professionals, buscant sempre renovar i actualitzar els nostres mètodes de treball.

I així, per ganàpia i adult que sigui, en puc aprendre?

Segur que sí! Si en vàrem ensenyar a en Quim del programa el Forester, també te’n podem ensenyar a tu. A més ens agrada molt veure que la gent adulta té ganes d’aprendre a esquiar o surfejar o, per què no,  millorar la seva tècnica.

Cap a un futur esperançador

Més enllà de les classes d’esquí també oferiu altres serveis com els passeigs amb raquetes de neu o la construcció d’iglús. Com d’important és aquesta diversificació del negoci?

Cada vegada més la gent vol accedir al medi fent activitats. És important poder oferir activitats alternatives a l’esquí per tal que la gent pugui gaudir de la nostra comarca i que la Cerdanya sigui Terra d’Acollida. Formem part d’Empresariat Cerdanya i del grup d’Activitats Turístiques, fet que ens permet oferir un ampli ventall d’activitats. Tot suma.

Com veieu el futur de l’esquí a la comarca?

El futur immediat? Aquesta pregunta, ara mateix, és difícil de contestar. Malauradament aquesta pandèmia comportarà canvis, però els nostres visitants demanen Cerdanya i demanen esquí. La Cerdanya és una comarca forta, unida i amb un gran esperit empresarial. En definitiva, podem afirmar que tenim esquí per temps i qui sap si unes Olimpíades!

Quin futur li augures a l’empresa? 

Nosaltres de per si som molt optimistes i creiem en nosaltres, en el nostre equip i en els nostres clients. Per sort som inquiets i invertim sempre en el negoci. Per tant, tenim Camp Base – Escola d’Esquí de Llívia per molt de temps, segons afirma durant l’entrevista al director Marcel Cardeña.

Si t’ha agradat llegir l’entrevista a Marcel Cardeña, director de Camp Base-Escola d’Esquí de Llívia, també et pot interessar llegir l’ Entrevista al director de Les Angles, Jérôme Meunier.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.