Pànxing Cerdanya

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Entrevistes – Cerdanya

Entrevista al director de la Molina, Xavier Perpinyà

Cerdanya
foto_3707785
Pla mitjà del director de La Molina, Xavier Perpinyà, a la base de l’estació i al costat d’un dels canons de neu. Imatge del 15 d’octubre de 2020 (Horitzontal).

“Es pot portar a terme l’activitat de l’estació amb seguretat i ens fa ser molt positius pel que fa a aquest hivern”

Un cop acabat l’estiu i deixant enrere els mesos de sol i calor, la temporada d’esquí cada vegada és més a prop. En un moment complicat i incert pel que fa a la situació sanitària actual, hem volgut fer una entrevista al director de la Molina, Xavier Perpinyà, perquè ens expliqui com encaren aquesta temporada i les novetats que ens oferiran.

Una nova realitat

La Covid-19 va marcar la temporada passada…

La pandèmia va provocar el tancament de l’estació el dia 13 de març, quan la previsió de tancament era el 13 d’abril. Es va haver de tancar un mes abans i l’estació va quedar muntada i sense poder accedir. Quan finalment vàrem poder accedir es va desmuntar i vàrem preparar-la per a la temporada d’estiu.

I a l’estiu també us ha fet la guitza.

Aquest estiu, la Covid, ja ens ha obligat a implementar mesures com per exemple la distància de seguretat, la utilització de mascaretes i gels hidroalcohòlics, desinfeccions de les instal·lacions i senyalística Covid…

Us ha servit per saber com operar a l’hivern?

La temporada d’estiu ha estat una bona prova pilot i ens ha permès aprendre a conviure i preparar-nos de cara a l’hivern, aplicant aquestes mesures a tota l’estació. Ha estat el “banc de proves” pel funcionament amb el COVID19. Hem aplicat les normatives dictades per les autoritats sanitàries, tant pels nostres clients com pels nostres treballadors. Això ens ha ajudat a comprovar que es pot portar a terme l’activitat de l’estació amb seguretat i ens fa ser molt positius pel que fa a aquest hivern.

Xavier Perpinyà, director de la Molina – ACN
Activitats per a tothom

Oferiu activitats tan diverses com excursions amb raquetes de neu, segway o rutes amb màquines trepitjaneu! Com d’important és diversificar l’oferta?

Les activitats són aptes per a tots els públics, tant esquiadors com a visitants, i suposen diferents maneres de gaudir de la neu. Lestació ofereix un gran nombre dactivitats a la neu: circuit de raquetes de neu, Descoberta de la Fauna”, tubing, parc daventura als arbres, etc. Amb larribada del Telecabina Cadí-Moixeró fins a la cota 2.537, on tenim el refugi Niu de l’Àliga i que és porta dentrada al Parc natural Cadí-Moixeró, lexperiència del passeig en Telecabina sha convertit en una de les nostres activitats estrella.

Ara també oferiu un forfet de temporada pels practicants d’esquí de muntanya. Com valores aquesta oferta?

L’abonament de temporada d’esquí de muntanya va ser una novetat de la passada temporada i és vàlid a totes les estacions d’FGC. Permet l’accés als circuits d’esquí de muntanya de les estacions i també inclou dues pujades per dia en qualsevol dels remuntadors.

L’esquí de muntanya és un esport que cada vegada té més adeptes i aquest forfet s’ha convertit en una bona manera d’ordenar la muntanya i oferir un servei que s’adapti a aquest tipus d’esquiadors.

Apostant per les noves tecnologies

Amb el forfet recarregable o la vostra app entre altres, sou una estació que aposta pel món digital. Per què? Quines altres eines oferiu als clients? Teniu pensat alguna novetat tecnològica per la temporada 2020-2021?

Ja fa vàries temporades que La Molina ofereix el forfet mans lliures, també estem treballant en millorar cada vegada més la venda online. El client pot adquirir el seu forfet a través de la web o de l’App, una vegada té el suport pot anar directe a pistes, sense cues a taquilles. També a traves de la web o l’aplicació, el client pot saber l’estat de pistes, veure les webcams o accedir al plànol de pistes, entre altres utilitats.

Com a novetat, aquesta temporada els clients trobaran cartelleria digital als accessos a La Molina, amb informació sobre l’ocupació dels diferents aparcaments.

 

Imatge del mapa 3D de l’estació de La Molina – ACN

 

Compromís amb el medi ambient

També sou una estació compromesa amb el medi ambient i decidida a reduir l’empremta ecològica. Quines mesures i actuacions feu per aconseguir-ho?

A La Molina sempre hem tingut cura de mantenir i respectar l’entorn que ens envolta i per aquest motiu tenim implantat un sistema de gestió mediambiental basat en la norma ISO 14001.

Destacar que aquest estiu hem retirat 120 tones de ferro, també s’ha tret el tren que hi havia a la zona Alabau o s’ha eliminat l’antic teleesquí de Roc Blanc, tot amb l’objectiu de deixar el paisatge original. També s’han realitzat millores a nivell d’eficiència energètica, invertint en nova il·luminació, compressors més eficients, plaques solars…

Mirant més enllà

Com veus el futur de l’esquí a la Cerdanya?

El blanc de les pistes i l’esquí són característiques de la Cerdanya, del seu passat, present i futur. L’esquí és un dels motors econòmics de la comarca i la millora en les estacions d’esquí assegura el seu futur. Les estacions d’esquí generen al seu voltant moltes oportunitats de negoci que són fonamentals per a l’economia de la comarca.

 

Pla general on es poden veure esquiadors baixant per una de les pistes de la Molina – ACN

 

I a la vostra estació?

L’esperit de modernització i renovació constant caracteritza La Molina.  És un centre esportiu i d’oci cada vegada més sostenible, amb activitats gairebé els 365 dies de l’any.

Desestacionalitzar l’oferta de l’estació, junt amb les inversions anuals, asseguren el futur de La Molina i generen una important repercussió econòmica en el territori.

Si t’ha agradat llegir Entrevista al director de la Molina, Xavier Perpinyà, també et pot interessar llegir Entrevistem Toni Grases fotògraf d’esports d’hivern.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.