Pànxing Cerdanya

21, juliol del 2024

Search
Close this search box.

21, juliol del 2024

Entrevistes – Cerdanya

Entrevista: Cerdanya Cowork

Cerdanya
Entrevista-Coworking-foto-2
Al Cerdanya Cowork, el nostre coworking rural a la Cerdanya, hi trobaràs una comunitat d’emprenedors, autònoms i treballadors remots que es troben cada dia amb la voluntat de treballar, compartir experiències i fer créixer els seus projectes tot creant-ne de nous.

Quina és la història darrere de la creació del Cerdanya Cowork? Com va sorgir la idea?

El Cerdanya Cowork neix durant la pandèmia del Covid-19 com a espai per acollir a treballadors remots i autònoms que arribaven a la comarca a viure-hi o passar-hi llargues temporades. I amb aquesta primera experiència ens vam adonar que el coworking podia ajudar a impulsar el creixement econòmic i social de la comarca a l’atraure talent i professionals de diferents àmbits. 

Actualment, estem treballant en la creació d’un Coliving amb l’objectiu que la comunitat local pugui crear sinergies amb una comunitat internacional. Això acaba de començar!

 Quins avantatges veieu en tenir un coworking rural en comparació amb un coworking urbà?

L’avantatge principal d’un coworking rural és la seva localització; estar situat en un entorn natural i tranquil, lluny de l’estrès, el soroll i la contaminació de les ciutats, ja col·loca al professional en un estat mental i emocional més calmat i receptiu, i això afavoreix la inspiració, la productivitat i el contacte real amb l’altra. Els espais són també més amplis, lluminosos i variats. Els professionals arriben des de diferents pobles i el coworking els facilita espais per al teletreball, el networking, l’exercici físic i l’autocura. 

 Quin tipus de professionals solen formar part de la vostra comunitat?

El perfil de treballadors que tenim són majoritàriament autònoms, emprenedors i treballadors remots. I entre cafès i dinars en comunitat, entre anècdotes de vida i experiències de negocis, la comunitat creix, ja que cadascú aporta des del seu bagatge.   

 Quins serveis considereu més valorats pels membres del vostre coworking?

El que més valoren tots els membres del coworking és la comunitat. Sortir de la comoditat de les seves cases, conèixer altres professionals, connectar en l’àmbit personal i/o professional, exposar-se i donar-se a conèixer, explorar camins… El fet de conviure i compartir és el que més valoren. 

 Com promou el Cerdanya Cowork la col·laboració i el creixement de projectes entre els seus membres?

Col·laborant nosaltres també. Tenim una col·laboració amb una membre de l’espai que fa el paper de dinamitzadora de la comunitat. Col·laborem també amb altres projectes de la comarca amb qui compartim valors, ganes de fer xarxa i de què a Cerdanya passin coses. A través de trobades, esdeveniments, tallers… es creen aquests espais de coneixença, aprenentatge i és on comença la màgia. 

 Quin impacte ha tingut el Cerdanya Cowork en la comunitat local de la Cerdanya?

L’espai de coworking genera activitat econòmica, cohesió social i desenvolupament sostenible al territori. La nostra idea és seguir apostant per a fer créixer aquest hub empresarial; que el Cerdanya Cowork es converteixi en un punt de trobada per a professionals on treballar, col·laborar i fer volar projectes. La comunitat al servei d’uns i altres perquè el potencial de cadascú aflori i perquè a tots ens vagi millor, que és el que volem.  

 A banda del Coworking també oferiu activitats com ioga, pilates i fitness? 

Què ens podeu explicar?

El Cerdanya Cowork és una iniciativa del Cerdanya Ecoresort. L’avantatge d’això és que podem oferir als membres del coworking el mateix que als nostres treballadors o clients: l’accés al gimnàs, a les activitats dirigides, a la piscina climatitzada i a moltíssims descomptes en serveis i activitats com l’spa, tallers d’alimentació, de creixement personal, formacions… També l’ús de totes les instal·lacions, des de sales, terrassa panoràmica, espai de joc pels fills… Volem que els nostres membres se sentin com a casa. 

 Quins beneficis addicionals ofereix el Cerdanya Ecoresort als membres del coworking?

Els membres poden menjar fruita i verdura ecològica dels nostres horts de permacultura tan a través del menjar per emportar que ofereix l’hotel com en el Restaurant Arç i km Cerdanya. També ara estan gaudint dels nous còctels saludables i tapes segell Ecoresort i Km0 que oferim a la nostra terrassa panoràmica. 

A més a més, volem donar valor a aquest talent que tenim a la comarca i farem col·laboracions amb els membres del coworking per tal que liderin i facilitin formacions tan per a offsites corporatius com per a particulars. D’aquesta manera aconseguirem tenir relacions win-win-win. 

 Com descriuríeu l’ambient i l’experiència general de treballar al Cerdanya Cowork?

L’ambient és molt bo i l’experiència estar sent cada dia una sorpresa. Quan els valors són compartits, es generen espirals constructives i virtuoses que són un luxe. És aquí on veiem el potencial que això pot tenir per la comarca; cadascú aporta el seu granet de sorra i junts arribem més lluny que sols. 

 Voldríeu destacar alguna cosa més?

Gràcies a Cowocat Rural hem vist que els negocis que romanen en espais de coworking rural els va millor en facturació. I aquí el que volem és que a tots ens vagi millor. 

Així que visqui el coworking! 

    Redacció

CONTACTE:  Berta Calders i Pinyol  • Correu: berta@cerdanyaecoresort.com 

Telèfon: 693 815 714  • www.cerdanyaecoresort.com/coworkingruralcerdanya

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.