Pànxing Cerdanya

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Entrevistes – Cerdanya

Entrevista a Martín Pérez, responsable del Cerdanya Music Festival

Cerdanya
cerdanya music festival
“Proposem un festival de música detallista, on la gent se senti cuidada i mimada al màxim, i que en baixar del cotxe ja se’ls doni la benvinguda.”

La Cerdanya, durant els mesos d’estiu, ens proposa tot un ventall de possibilitats musicals per a tots els gustos i edats. Enguany, a la llista s’hi afegeix un nou festival amb un cartell internacional de prestigi i estils molt diferents, perquè tothom hi pugui trobar l’artista que més li agradi. Amb més de trenta anys de trajectòria, la promotora Concert Studio ens ofereix un equilibri perfecte entre música en directe, valor cultural i noves vivències. Hem parlat amb Martín Pérez, director de Concert Studio, perquè ens expliqui com encaren la primera edició del Cerdanya Music Festival

Com sorgeix la idea d’organitzar un festival de música a la Cerdanya?

Dels espais adients que hi ha a Catalunya per a celebrar i organitzar un festival de música d’aquestes característiques, la Cerdanya ens sembla el lloc més adient. Ja n’hi ha d’altres a la comarca d’interessantíssims, però amb un tarannà diferent del que nosaltres proposem. La Cerdanya té una bellesa natural magnífica repartida en infinitat de racons que la converteixen en una de les zones més boniques de Catalunya. És un espai amb molt bona afluència d’estiueig, i també de primera i segona residència.

I per què aquest any?

Perquè és un moment delicat. L’organització d’un esdeveniment com aquest, comporta la creació de més de 100 llocs de treball, contractació d’empreses locals i un gran moviment de descoberta de la comarca en tots els àmbits: cultural, gastronòmic i de patrimoni. Busquem que les empreses de serveis i gastronomia siguin de la comarca, que la gent a qui contractem sigui d’aquí i que hi visqui. Això suposa una promoció de la Cerdanya molt important. Ha arribat l’hora que cadascú, en la mesura que li sigui possible, aporti el què calgui perquè tot plegat es reactivi.

Què us va fer decidir celebrar-lo a prop de l’aeròdrom d’Alp?

Per a nosaltres és fonamental que tothom que vingui a gaudir dels concerts i de les activitats del Festival, pugui arribar amb el seu vehicle i estacionar-lo allà mateix. El què proposem nosaltres és un festival de música detallista, on la gent se senti cuidada i mimada al màxim, que sigui fàcil per ells aparcar i que en baixar del cotxe ja se’ls doni la benvinguda. A més, és una manera d’evitar molèsties a les persones del poble que no assisteixen al concert. 

Us preocupa que l’actual situació sanitària interfereixi en la celebració del festival?

Evidentment, però sobre les coses que no pots controlar, no val la pena preocupar-se en excés. Seguirem totes les pautes que ens marquin les autoritats sanitàries i ens adequarem al què ens dictin. Estem treballant perquè el Festival se celebri de manera exitosa i amb total seguretat.

Com s’escull el cartell del festival?

Des de fa ja més de trenta anys, a l’hora d’elaborar un festival, ens regim per tres premisses: prestigi, qualitat i eclecticisme, aquesta última molt important per arribar a com més gent millor. Al Cerdanya Music Festival hi trobem artistes molt diversos, els Gipsy Kings, la Nathy Peluso o els Sopa de Cabra, representants d’estils musicals molt diferents i seguits per gent també molt diversa.

I quins concerts destacaria?

Em sembla molt interessant obrir el festival amb els Gipsy Kings, perquè són el grup original. També l’Aitana i la Nathy Peluso, que en un període de temps molt curt s’han convertit en un fenomen de masses molt important. I a mi, personalment, em sembla molt important destacar el quartet de concerts que formen Miguel Rios, Hombres G, Rosario i els Sopa de Cabra, molt importants en el seu gènere i que engloben unes edats molt àmplies.

En quin estat organitzatiu i de ritme de venda d’entrades es troba el Cerdanya Music Festival?

Pel que fa a l’organització, està tot programat, ja tenim tots els proveïdors i treballadors buscats. I el ritme de venda d’entrades va molt bé. De moment hi ha unes 7.000 entrades venudes, i això que encara no hem començat amb la campanya. Una dada que ens fa pensar que hi ha un bon interès amb el festival.

Més enllà d’aquests concerts programats, què hi trobarem?

Les portes al festival s’obriran dues hores abans de cada concert, perquè la gent pugui gaudir dels espais Village. Unes zones gastronòmiques de KM0, on es podrà menjar i beure de la comarca, i disfrutar de la música en viu de diferents grups del nostre territori. 

Cartell d’artistes confirmats de l’espai Village – Cerdanya Music Festival

M’imagino que a hores d’ara és difícil de dir, però hi haurà segona edició del Cerdanya Music Festival?

Això ho determinarà sobretot el públic, i de moment, pel que estem veient amb la compra de les entrades, és un sí. A més, també hi ha la part de permisos i col·laboradors, que hauran de decidir, segons com hagi sortit tot, si es tira endavant amb més edicions d’aquest esdeveniment cultural.

L’ajuntament d’Alp s’ha mostrat molt ferm i agraït que aquest festival es pugui fer, i de moment, ens hem trobat amb uns molt bons companys de viatge. 

Si t’ha agradat llegir l’entrevista a Martín Pérez, responsable del Cerdanya Music Festival, també et pot interessar llegir l’entrevista a Antonio Martín, responsable de l’oficina de turisme de Les Angles.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.