Pànxing Cerdanya

21, juny del 2024

Search
Close this search box.

21, juny del 2024

Entrevistes – Cerdanya

Entrevista a Jèssica Córdoba d’Inforjess

Cerdanya
oficina inforjess
“Tant ens agrada donar un cop de mà en qüestions petites com dur a terme projectes més complexos”

En un món cada vegada més hiperconnectat on l’ús d’internet ha passat a formar part de les nostres accions diàries és important comptar amb l’ajuda de professionals de la informàtica i les noves tecnologies. Amb una trajectòria professional de més de deu anys, a Inforjess aporten solucions a problemes tan quotidians com descarregar-se un programa o aprendre a fer una selfie, així com duen a terme tasques de major complexitat pensades per a empreses i particulars amb necessitats específiques. Hem parlat amb la Jèssica Córdoba, propietària de l’establiment, perquè ens expliqui la seva història i tot el que ofereixen.   

Quina història hi ha darrere d’Inforjess?

Vaig cursar els estudis d’informàtica a Barcelona, lloc on vaig conèixer el meu marit, també informàtic i amb qui vam engegar el projecte d’Inforjess. Jo tenia molt clar que després d’estudiar volia tornar a casa, a la Cerdanya, però també sabia que a la comarca és complicat trobar feina en aquest sector. Així doncs, en tornar, vam prendre la decisió d’emprendre un negoci propi i portar-lo endavant amb els nostres coneixements, tant des de la branca de programació com des de l’àmbit d’instal·lació de xarxes. La veritat és que no vam veure que hi hagués cap altra alternativa que provar pel nostre compte, i va funcionar!

Com ha sigut l’evolució del negoci fins avui dia?

La veritat és que ha sigut molt enriquidora. A mesura que ha anat passant el temps i el negoci ha anat prosperant, ens hem adonat que qui ens confia la resolució dels seus problemes ens aporta moltíssim. Tenim molta gent gran que ens visita amb qüestions que potser per a generacions més joves no suposarien en cap cas un maldecap, però que per a ells i elles significa tot un repte. Ens demanen ajuda a l’hora de fer servir els telèfons mòbils, volen saber com fer-se una selfie, o més recentment volen que els ajudem amb la descàrrega d’aplicacions sobre la salut per demanar hora per a vacunar-se o fer altres tràmits.

M’imagino que la satisfacció d’ajudar-los deu ser immensa.

A vegades, amb la resolució d’aquests problemes bàsics del dia a dia, costa trobar gent que els ajudi. Aportar-los els coneixements necessaris perquè aprenguin a dur a terme aquests petits gestos digitals que s’estan convertint en el dia a dia ens omple molt com a persones. Ens fa sentir igual de bé donar un cop de mà en aquestes qüestions petites com en les que requereixen un domini major de les eines informàtiques.

Quins serveis oferiu a Inforjess?

Doncs oferim un ventall molt ampli de serveis, començant per la instal·lació, informatització i manteniment de sistemes en empreses, passant per classes particulars sobre qualsevol problema informàtic o relacionat amb les noves tecnologies i acabant, per exemple, per programació de software a mida, programació web i reparació d’ordinadors de taula i portàtils, sent els únics de la Cerdanya que ens ocupem de la reparació de “Macs”.

Què hem de tenir en compte a l’hora d’iniciar el nou curs respecte als nostres ordinadors?

De cara al nou curs, moment en el qual els ordinadors treballaran de valent, és important que funcionin a la perfecció. Principalment, hem de procurar que no siguin lents. Aquest funcionament anormal pot fer que els nostres fills i filles no puguin seguir les classes amb normalitat. També és important que el programari que necessitin estigui correctament instal·lat.

Així doncs, quin programa o aplicació no pot faltar mai a l’ordinador?

Per a nosaltres, els programes que no poden faltar mai en un ordinador i que instal·lem quan ens en compren un o ens el porten perquè els hi posem a punt són cinc. Primerament un navegador. Després, un lector de documents en format PDF. Tot seguit, un processador de text, sigui de pagament o de format obert i lliure, com pot ser el LibreOffice. També els instal·lem un programa de visualització multimèdia, el VLC, que aporta molts còdecs d’àudio i vídeo. Finalment, és important comptar amb un programa de compressió i descompressió d’arxius.

Dóna’ns algun consell perquè l’ordinador funcioni a la perfecció.

Un dels consells que donem perquè l’ordinador funcioni com ha de funcionar és que vigilem amb tot allò que a vegades, navegant per internet, acceptem sense pensar-ho dues vegades. Sovint, sense voler, donem permís a les pàgines web i a les aplicacions perquè s’instal·lin programes o complements que alenteixen considerablement el nostre ordinador. Els virus informàtics cada vegada són més rars i enfocats a empreses o sistemes complexes, no tant a l’usuari domèstic. Així que abans d’acceptar-ho tot sense pensar, és important llegir els permisos que estem donant.

En tots aquests anys que porteu en actiu, com han anat canviant les consultes i els problemes amb els quals els clients vénen a vosaltres?

Hem arribat a un punt actualment que una part important de la nostra vida depèn d’internet, i per tant hem de tenir un seguit d’habilitats per a poder navegar-hi. Demanar una vida laboral, demanar cita a l’administració, enviar documents per a sol·licitar una beca o ajut. Són cada vegada més les accions importants en el dia a dia que es duen a terme a través de la xarxa. Això abans no passava, o almenys, hi havia alternatives presencials que tendeixen cada vegada més a desaparèixer.

Si t’ha agradat llegir l’entrevista a Jèssica Córdoba d’Inforjess, també et pot interessar llegir l’entrevista a Javier Hernández, mestre pelleter.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.