Pànxing Cerdanya

25, juny del 2024

Search
Close this search box.

25, juny del 2024

Entrevistes – Cerdanya

Josep Antoni Hermida, ambaixador de la Catalunya Bike Race

Cerdanya
ff8b7d6b1714eed4d58a8c0a3fb069e4.jpg
“Cada quilòmetre de la prova te un objetiu”.
Bellver de Cerdanya acollirà del 29 de setembre a l’1 d’octubre la Catalunya Bike Race, una competició de la qual Josep Antoni Hermida n’és l’ambaixador. El ciclista ens explica algunes qüestions per gaudir millor d’aquesta prova.
 
 Queden dos mesos perquè comenci la primera edició de GAES Catalunya Bike Race presented by Shimano, com ho estàs vivint?
És una prova molt especial, estic vivint la preparació d’una manera diferent pel fet que sóc l’ambaixador i no només participant, tinc moltes ganes i motivació. Ser el responsable del recorregut comporta una pressió sana per poder ensenyar el territori i l’entorn. Espero que tots els participants s’emportin una bona impressió dels corriols i pistes que els tenim preparats.
En l’àmbit esportiu tinc la motivació d’entrenar bé per fer un bon paper a casa, que sempre agrada poder lluir-se davant els teus.
 
 Ja s’han comptabilitzat 600 inscrits, t’esperaves tants registrats quan encara falta un mes i mig per a l’inici de la prova?
Des de l’organització sabíem que podíem arribar a una certa xifra d’inscrits. La final segurament serà la que ens esperem, però sí que és cert que ens ha sorprès la bona acceptació que ha tingut GAES Catalunya Bike Race presented by Shimano des del dia en què es va presentar a Barcelona.
El més normal és que la majoria de participants s’apuntin a l’últim moment, tot i tenir la data guardada des de fa mesos. A més, és una prova de final de temporada i els Mountain Bikers estan cansats. Aquesta xifra demostra la confiança que tenen en l’organització i en les proves que ja ha organitzat com La Rioja Bike Race presented by Shimano i Andalucía Bike Race presented by Shimano.
 
 Fa dues setmanes es van fer públics els recorreguts provisionals, amb què es trobaran els participants a Bellver de Cerdanya?
Es trobaran un circuit que no serà molt llarg en l’àmbit de quilometratge perquè volem que prevalgui la qualitat dels quilòmetres abans que la quantitat. Busquem que tot el que forma part del recorregut tingui un sentit.
El territori és d’alta muntanya i fer 100 km en una etapa és pràcticament impossible, pel terreny i l’altura. Creiem que les tres etapes de pocs quilòmetres però amb molt sentit agradaran als Mountain Bikers.
 
 Què fa de la Cerdanya un territori tan ideal per practicar el MTB?
La Cerdanya és un territori ideal per fer tot tipus d’activitats esportives. No només és un entorn de descans, hi ha moltes possibilitats de practicar diferents esports. A més, tot i l’altura, no hi ha cims increïblement alts sinó moltes pujades i baixades amb corriols molt divertits i tècnics que et permet gaudir de cada quilòmetre.
Un altre plus que tenim és que la Cerdanya és una de les valls amb més hores de sol de tota Europa. Això permet practicar MTB durant moltes hores, sense oblidar que aquest esport és respectuós amb la natura. No crearem cap corriol nou per a la prova, sinó que aprofitem els centenars que hi ha en aquestes terres.
 
 El MTB té cada vegada més practicants. Es deu en part a aquests valors que transmet?
Sens dubte. El MTB no és un esport nou, sempre ha tingut un grup de fidels practicants. A Espanya ha ajudat molt l’aparició de proves marató per etapes, perquè era un país tradicionalment de cross country, però els últims anys ha canviat el pol d’atenció. Cada cap de setmana hi ha moltes proves de MTB i ajuda que sigui un esport fàcil de practicar, amb poc material. A més, la societat ha canviat les activitats en el seu temps lliure i l’esport ha guanyat terreny en aquest aspecte. Què l’MTB, a més de ser beneficiós per a la salut, ho sigui per la naturalesa i et permeti tenir més contacte amb ella ajuda, sens dubte.
 
 Què li recomanes a un participant que s’estreni en una prova per etapes?
Li recomanaria que se centri a gaudir de l’estiu anant en bicicleta per dos motius: el primer és que és una molt bona manera de passar el temps lliure, de conèixer gent i entorns nous. El segon és que com més surti en bicicleta, millor preparat estarà per a les tres etapes de GAES Catalunya Bike Race presented by Shimano.
Un cop comenci la prova, és molt important tenir en compte que són tres dies de competició. Això comporta guardar i mesurar forces, alimentar-se i hidratar-se bé i, per sobre de tot, ser conscient que tots els participants estaran a Bellver de Cerdanya amb el mateix objectiu, que és passar-s’ho bé i conèixer gent. El meu millor consell és gaudir al màxim de tres dies de pur MTB!.
 
Inscripcions obertes fins al 12 de setembre a www.catalunyabikerace.com
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.