Pànxing Berguedà

13, juliol del 2024

Search
Close this search box.

13, juliol del 2024

Entrevistes – Berguedà

Sally Poulson, artista i professora d’anglès

Berguedà
dacde28de571f894b9e22c47f139cb2b.jpg

“No utilitzem la mateixa part del cervell per traduir que per dibuixar”.

La Sally és anglesa, però m’atreviria a dir que se sent catalana. Aquesta professora i traductora d’anglès, que va viure uns anys a la comarca, té ganes de tornar-hi, de moment, ho fa uns dies gràcies als seus dibuixos i l’exposició que organitza al bar La Duana i que es podrà veure fins al pròxim 1 de juny.
 
De professora d’anglès a artista o a l’inrevés? Com vas descobrir la teva passió pel dibuix?
Quan era petita, recordo que m’encantava dibuixar i pintar, però em van convèncer que no em podria guanyar la vida com a artista i que seria millor perseguir una carrera profitosa. Així que durant la meva adolescència vaig abandonar l’art i em vaig dedicar a l’estudi i l’ensenyament de llengües. També vaig fer, i encara faig, de traductora. I, de fet, va ser aquesta última la que em va portar al món del dibuix. L’agost del 2014, quan anava a endollar la impressora per imprimir una traducció, vaig relliscar amb un bolígraf que hi havia a terra, intentant salvar-me em vaig trencar el braç. La lesió em va deixar gairebé sense força a la mà dreta (i sóc dretana) i el fisioterapeuta em va aconsellar prémer una d’aquelles pilotes d’estrès quan mirava la tele, però no la miro gaire i tampoc em recordava de fer els exercicis. Aleshores, un amic meu, observant que sempre havia estat “un pèl artística”, em va suggerir que intentés dibuixar alguna cosa… i vaig descobrir, a l’edat de 52 anys, que podia fer això…
Què podrem veure a l’exposició de La Duana?
La major part del meu treball s’ha fet a llapis, en blanc i negre. Només més recentment m’he atrevit amb l’ús del color. L’exposició tindrà una barreja de tots dos, incloent la meva representació del Salt dels Plens de Patum.
 
No t’hi dediques professionalment, però t’agradaria?
He venut uns quants quadres i es poden comprar a l’exposició a La Duana, però no diria que sóc professional, ja que no m’hi guanyo la vida. M’encanta l’art i m’encanta donar classes d’anglès. En un món perfecte, podria fer les dues coses. Qui sap? Potser serà possible en un futur no gaire llunyà.
 
Què t’aporta el dibuix i en què t’inspires?
Dibuixar i pintar són una manera de desconnectar. No utilitzem la mateixa part del cervell per traduir que per dibuixar, per exemple. Tot i concentrar-me en el que pinto, la meva ment està lliure per vagar en altres direccions. En general, poso un audiollibre i em perdo en el món de la història. M’agrada dibuixar coses amb vida com persones, animals, ocells o la Patum, no estic tan interessada en escenes estàtiques o coses com els cotxes o els edificis.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.