Esports – Cerdanya

Derrotes dels equips sènior del CG Puigcerdà que veuen compromeses les aspiracions a playoff

Cerdanya
hockey portada
El masculí s’allunya perillosament dels playoff després de perdre contra un rival directe. En el femení encara depenen d’elles mateixes per acabar en segona posició tot i la derrota. Els U18 i els U15 van guanyar a Navarra en els seus compromisos contra KCH Huarte.

No va poder ser. El CG Puigcerdà masculí va arribar a empatar un partit que se li havia posat coll amunt, però en el tercer període va veure com el Txuri Urdin tornava a avançar-se i dos gols finals sense porter sentenciaven el marcador final.

Coneixedors de la importància dels punts en joc els dos equips van entrar de forma prudent al partit. El marcador no es va inaugurar fins al minut 13 del primer període. Un llançament creuat a mitjana altura que el porter del Puigcerdà Rapun no va poder aturar. Només tornar del segon descans una recuperació darrere la porteria permetia una rematada a plaer en la incorporació per posar el 2-0 pels locals, que jugaven en inferioritat. El Puigcerdà va saber aprofitar una llarga superioritat de 5 minuts després d’una clara expulsió a vestuaris per apropar-se en el marcador. #09 NAcho Granell rematava una assistència de Pablo Muñoz. I pocs minuts després empatar el marcador abans del segon descans. Una recuperació de pressió de Pol Costa que servia a #92 Ignat Zemchenko el segon gol del Puigcerdà.

El tercer període va ser per oblidar pels de la Cerdanya. Poc després de la represa una superioritat local acabava al fons de la porteria puigcerdanesa després que un llançament llunyà el porter Rapun el desviés, però no capturés completament i amb un punt de sort el puck superés per sobre al jugador del Puigcerdà. El gol pesava molt en la moral dels jugadors de la Cerdanya que no aconseguien trobar el camí del gol. I quan faltaven 6 minuts pel final el Txuri tornava a marcar aprofitant un rebot. Un gol que sentenciava a un frustrat Puigcerdà que se li acabaven els minuts. Poc després una altra superioritat que no aprofitaven uns nerviosos jugadors cerdans que veien com se’ls escapaven les possibilitats d’entrar al playoff.  Només li faltava treure el porter i arriscar per intentar el miracle a l’equip de Barnola. Però un gol sense porter primer i un final de jugada per acabar, deixaven el marcador en un 6 a 2 demolidor.

Amb la derrota el Puigcerdà queda amb 10 punts, lluny de les posicions a playoff. Per davant Jaca invicte amb 23. Segon Majadahonda amb 18, Txuri tercer amb 16 i un partit més i Barça tercer amb 14 però tres partits menys que el Puigcerdà.

La setmana vinent hi haurà doble visita del Porto a la pista del poliesportiu en els dos darrers partits de l’any. En la situació actual es necessita guanyar els sis punts i esperar resultats propicis en la resta de partits per no classificar-se per la segona fase per primer cop des de la temporada 17-18.

El partit es pot tornar a veure aquí:

També es jugarà el Majadahonda Milenio i el Porto Huarte.

L’equip femení del Puigcerdà no va poder amb un Huarte que va anotar un gol al principi i un altre al final per emportar-se els punts i certificar pràcticament la classificació pels playoff. La bona feina un dia més de Carolina Moreno sota pals va ser clau per no encaixar més gols i el bloc navarrès va aconseguir emportar-se un partit que va lluitar molt. El Puigcerdà amb moltes baixes va fer un partit seriós, però amb poca efectivitat en les ocasions que va tenir.

Amb la derrota les cerdanes veuen com Huarte els avança a la classificació, però un partit menys. I a més la victòria a Donostia de Majadahonda, trencant la imbatibilitat de les líders, acosta a les majariegues al Puigcerdà en la lluita per la segona posició que dona avantatge de pista en les semifinals. I els dos equips es podrien veure les cares en la segona ronda per tercer any consecutiu si no hi han sorpreses majúscules en els resultats.

La popera setmana el Puigcerdà viatjarà a Logroño per jugar contra Milenio. I després hi haurà aturada fins al 20 de gener.