Aquests dos retirs, on participaren persones provinents d’arreu del món, et permeten connectar amb l’esperit i la serenitat de les majestuoses muntanyes dels Pirineus. En una nova edició ubicada a Andorra, el retir ha ofert un espai per incorporar les bases del budisme i el mindfulness a l’esquí alpí, l’esquí de travessia o a la pràctica més tranquil·la del passeig amb raquetes de neu. Ha estat una bona oportunitat per construir sangha-comunitat- amb l’amable guia dels monàstics de Plum Village que lideraven cada matí i vespre, meditacions, xerrades del dharma i contemplacions en plena consciència, amb la col·laboració del ceretà Ramón Carreras, coordinador i ànima de la Sangha que fa anys tenim a Puigcerdà.
S’han celebrat dos tipus de retirs, animats, sens dubte, per les generoses nevades que van tenir lloc dissabte 2 de març, i, especialment, la de dissabte 9 de març, molt generosa i distribuïda arreu del Pirineu. La setmana de l’11 al 17 de març, tenia com a eix l’esquí alpí i l’atenció plena, i els participants varen tenir l’oportunitat de gaudir de l’esquí alpí tradicional amb els monàstics. Es demanava experiència prèvia en esquí (o surf de neu),en els serveis que incloïen una aportació a l’activitat, per sufragar les despeses personals de l’estada, i contribuir al desplaçament i a l’estada dels monjos.
I pel que fa a la setmana del 18 al 24 de març, aquesta tenia com a eix les raquetes de neu i l’esquí de travessia, doncs es podia optar en participaren la modalitat de l’esquí de travessia -de muntanya- o en la de les raquetes de neu. L’esquí de travessia constituïa una invitació a una exploració conscient de la naturalesa i els entorns que es troben fora de les pistes de l’esquí alpí, requerint certa experiència prèvia en esquí o surf de neu. Anava adreçada a les persones que poden baixar amb facilitat i sentint-se a gust per qualsevol pista i que, alhora, se senten suficientment capacitades per pujar mantenint la plena consciència, per a poder gaudir i extreure el màxim d’aquesta pràctica.
Els participants es podien apuntar a una de o a les dues setmanes, i les jornades es desenvolupaven de les 6 del matí, a 2/4 d’11 de la nit, amb menjar vegetarià, començant i acabant el dia amb una meditació, xerrades sobre el dharma, compartir i altres temes, i gaudint d’espais de relax, spa i estones lliures.
Jordi Pau Caballero
Tècnic Esportiu en Muntanya Mitjana
Modern Nordic Walking Coach
Promotor de la Salut a través de l’Activitat Física
Més informació:
Tel. 637 729 612
www.cerdanya
senderismedesalut.cat