Pànxing Cerdanya

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Esports – Cerdanya

Esport i espiritualitat

Cerdanya
1-1
Aquest passat mes de març, i en el decurs de dues setmanes, han tingut lloc els “Retirs de Muntanya i Mindfulness de Plum Village” a Andorra, organitzats per la comunitat monàstica de Plum Village. Aquest és un centre de meditació budista de l’Ordre de l’Intererser, que està ubicat al departament de la Dordonya, en el surest de França, i que va ser fundat l’any 1992 pel monjo zen vietnamita, i mestre,Thich Nhat Hanh, i per la monja Bhikkuni ChânKhông.

Aquests dos retirs, on participaren persones provinents d’arreu del món, et permeten connectar amb l’esperit i la serenitat de les majestuoses muntanyes dels Pirineus. En una nova edició ubicada a Andorra, el retir ha ofert un espai per incorporar les bases del budisme i el mindfulness a l’esquí alpí, l’esquí de travessia o a la pràctica més tranquil·la del passeig amb raquetes de neu. Ha estat una bona oportunitat per construir sangha-comunitat- amb l’amable guia dels monàstics de Plum Village que lideraven cada matí i vespre, meditacions, xerrades del dharma i contemplacions en plena consciència, amb la col·laboració del ceretà Ramón Carreras, coordinador i ànima de la Sangha que fa anys tenim a Puigcerdà.

S’han celebrat dos tipus de retirs, animats, sens dubte, per les generoses nevades que van tenir lloc dissabte 2 de març, i, especialment, la de dissabte 9 de març, molt generosa i distribuïda arreu del Pirineu. La setmana de l’11 al 17 de març, tenia com a eix l’esquí alpí i l’atenció plena, i els participants varen tenir l’oportunitat de gaudir de l’esquí alpí tradicional amb els monàstics. Es demanava experiència prèvia en esquí (o surf de neu),en els serveis que incloïen una aportació a l’activitat, per sufragar les despeses personals de l’estada, i contribuir al desplaçament i a l’estada dels monjos.

I pel que fa a la setmana del 18 al 24 de març, aquesta tenia com a eix les raquetes de neu i l’esquí de travessia, doncs es podia optar en participaren la modalitat de l’esquí de travessia -de muntanya- o en la de les raquetes de neu. L’esquí de travessia constituïa una invitació a una exploració conscient de la naturalesa i els entorns que es troben fora de les pistes de l’esquí alpí, requerint certa experiència prèvia en esquí o surf de neu. Anava adreçada a les persones que poden baixar amb facilitat i sentint-se a gust per qualsevol pista i que, alhora, se senten suficientment capacitades per pujar mantenint la plena consciència, per a poder gaudir i extreure el màxim d’aquesta pràctica.

Els participants es podien apuntar a una de o a les dues setmanes, i les jornades es desenvolupaven de les 6 del matí, a 2/4 d’11 de la nit, amb menjar vegetarià, començant i acabant el dia amb una meditació, xerrades sobre el dharma, compartir i altres temes, i gaudint d’espais de relax, spa i estones lliures.

Jordi Pau Caballero
Tècnic Esportiu en Muntanya Mitjana
Modern Nordic Walking Coach
Promotor de la Salut a través de l’Activitat Física
Més informació: 
Tel. 637 729 612 
www.cerdanya
senderismedesalut.cat

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.