Pànxing Cerdanya

14, juny del 2024

Search
Close this search box.

14, juny del 2024

Esports – Cerdanya

La Cerdanya, el nou paradís del gravel?

Cerdanya
Captura-de-pantalla-2024-05-24-a-les-0.02.53

Vivim en una societat que evoluciona i canvia molt ràpidament i el ciclisme no està exempt d’aquest avanç. Des de fa uns anys en el món estem vivint l’aparició del gravel com a una nova disciplina. Però, què és exactament? Es tracta d’una modalitat de ciclisme amb unes bicis semblants a les de carretera, però amb geometries més confortables i amb un pas de roda més ample. Els responsables de la botiga Pertot de Puigcerdà ens expliquen tots els detalls d’aquesta novetat!

Aparentment, ens podem preguntar per què serveixen aquestes noves bicicletes de gravel. No són tan ràpides ni àgils com una bici pura de carretera ni tampoc es defensen tan bé a la muntanya com una bici pura de muntanya o BTT. El seu terreny natural són les pistes de terra, carreteres amb asfalts trencats…  Veient que sobre el paper són un tipus de bicis que no destaquen especialment en cap terreny, ens sorgeixen les següents preguntes:

Té sentit l’aparició d’aquesta nova modalitat?

Nosaltres n’estem plenament convençuts! Una bicicleta d’aquest tipus et permet anar més enllà de les carreteres on estem acostumats a rodar i entrenar. El gravel ens permet enllaçar ports de muntanya a través de pistes forestals que connecten diferents valls, rodar còmodament per carreteres on l’asfalt no està en bon estat, etc.

Tenen sentit amb el terreny que tenim a la Cerdanya?

Si bé és cert que a la Cerdanya no tenim les mateixes pistes “netes” i fàcils que poden tenir a altres indrets, la resposta és un sí rotund! Al contrari del que pugui semblar, la Cerdanya ens ofereix múltiples rutes i variants per gaudir del gravel i anar més enllà del que tenim conegut. 

Això sí, segons les rutes que acostumem a fer,cal triar bé l’amplada del pneumàtic i ajustar bé la pressió en funció del terreny. Al nostre territori, una roda més ample, amb més relleu i una pressió més baixa ens donarà el millor rendiment. 

El gravel és un invent de les marques per continuar removent el mercat de les bicicletes?

El gravel ha vingut per quedar-se, i no és cap tòpic! La bicicleta de gravel pot ser una bona elecció per aquell ciclista que prioritza la polivalència i la descoberta en el seu dia a dia. Són ideals també per a viatjar i descobrir nous mons en bicicleta, ja que permet acoblar diferents tipus de portaequipatges i les seves característiques permeten rodar hores i quilòmetres amb molta comoditat i velocitat.També per aquells que feu BTT i carretera, el gravel pot ser la tercera bici, aquella que et permet anar més enllà en el teu dia a dia sobre rodes.

Animeu-vos a provar-ho i descobrireu noves sensacions sobre rodes!
Pertot Puigcerdà
T. 972 090 939 – www.pertot.cat

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.