Pànxing Cerdanya

14, juny del 2024

Search
Close this search box.

14, juny del 2024

Esports – Cerdanya

LA TRADICIÓ DEL FOC QUE MAI S’APAGA, TORNA PER ENCENDRE FOCS I FOGUERES A TOTS EL PAÏSOS CATALANS!!

Cerdanya
La Flama, preservada tot l’any al Castellet de Perpinyà, torna a pujar al Cim del Canigó per ser regenerada a voltant d’una gran foguera. Com cada any, un Equip de Foc de muntanyencs ceretans, la baixarà de cim del Canigó perquè altres voluntaris, en cotxes, bicicletes i motos, la facin arribar a més de 50 pobles seguint la “Ruta de La Flama a la Cerdanya”.

Enguany, el creixent interès per La Flama de molts pobles de l’Alta Cerdanya, ha portat a la “Comissió d’Entitats de La Flama del Canigó de la Cerdanya” a ampliar la Ruta amb una 3a Via. Aquesta, sortirà com les altres de Montlluís, per seguir i deixar La Flama a: Bolquera, Odelló-Font-romeu, Èguet, Targasona, Angostrina i Ur. Una iniciativa de persones d’aquests pobles, que des d’aquí felicitem i agraïm públicament.

La Ruta de La Flama començarà puntual als fossars de la Vila fortificada de Montlluís, el diumenge 23 de juny a les 8:00 h del matí. Després d’una entranyable rebuda dels companys que l’han baixat del Canigó, es posaran en marxa les 3 Vies que la distribuiran per tota l’Alta i Baixa Cerdanya seguint aquest programa d’horaris i llocs de parada:

La Flama del Canigó es una tradició que no entén d’estats ni de fronteres, es un símbol d’identitat. Una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu arrelada al llarg dels Països Catalans, que té l’element del foc i la llengua, com a símbols preeminents.
“Comissió d’Entitats de La Flama del Canigó de Cerdanya”


MES INFORMACIÓ:
Telegram: https://t.me/flamacerdanya
Instagram: https://instagram.com/flamacerdanya?utm_medium=copy_link
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCxBFSYkUgal3k_cbzEOkyAQ
Google Fotos: https://photos.app.goo.gl/PKfo1g4xB8Fsc7zR8

Si t’ha agradat llegir: LA TRADICIÓ DEL FOC QUE MAI S’APAGA, TORNA PER ENCENDRE FOCS I FOGUERES A TOTS EL PAÏSOS CATALANS!! també t’agradarà: https://www.panxing.net/esports/cerdanya-happy-walking-2024-descobreix-la-bellesa-de-la-muntanya-en-un-festival-unic/

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.