Esports – Cerdanya

Ple de victòries del CG Puigcerdà per començar l’any

Cerdanya
puig
El masculí va saber patir per remuntar un partit que se li va posar molt difícil. El femení va fer bons els pronòstics i no va donar opció al cuer de la lliga, sumant 6 punts necessaris per a la lluita per la segona plaça dels play-offs.

El derbi català no va defraudar i va ser un partit ple d’alternatives i moments vibrants. Dels que fan afició i aixequen als aficionats del seient. Una lesió del porter del CG Puigcerdà a mig partit, Julio Rapún, va suposar un gran contratemps pels locals però el porter suplent, Arnau Respecte, va defensar la porteria puigcerdanesa molt bé i es va convertir en l’heroi dels grocs i negres.

El partit començava amb un gol de #51 Casper Santanen en els primers minuts. El defensa finlandès acompanyava a Pol Costa en una ràpida transició i feia un llançament de mitjana distància que entrava inapel·lable a la porteria blaugrana. Uns minuts després el Barça empatava aprofitant la primera superioritat de la qual disposaven en el partit. Però es tornava a avançar l’equip local mitjançant un gol en què #81 Pol Costa sorprenia el porter rival aprofitant a una pantalla del defensor que no permetia veure el llançament del davanter de Saneja.

Poc després de començar la segona part el Barça empatava materialitzant una fase de domini en zona rival. El Puigcerdà responia al gol aprofitant una jugada en superioritat en la Julian Edstrom feia un llançament a porteria des del costat esquerre de l’atac i el rus #92 Ignat Zemchenko desviava suaument el puck per anotar el gol. L’equip de la capital catalana tornava a empatar amb un gol ple de rebots però fruit de la bona pressió a la zona atacant. S’arribava just a mig partit, minut 30 de joc, quan un llançament llunyà d’un defensa del Barça acabava amb la pastilla traspassant la reixa de seguretat de la màscara del porter i arribant a prop de l’ull esquerre del jugador aragonès del CG Puigcerdà. De seguida tots els jugadors sobre el gel entenien la gravetat de la lesió i ajudaven als serveis mèdics perquè ajudessin al porter que es rebolcava en el gel de dolor. Afortunadament, el mateix Rapún després de ser atès uns minuts, va poder abandonar pel seu propi peu el partit. No va patir cap trencament i tot i que el puck li va tocar l’ull no el va perjudicar ni visió ni res més. Això sí, el cop que portava era dels importants.

Julio Rapún després de ser atès a l’Hospital de Cerdanya.

Al porter lesionat el va substituir el suplent, Arnau Respecte. Un porter de la pedrera del Puigcerdà que ha tornat enguany a jugar després d’uns anys apartat del gel. En el primer llançament que va rebre va encaixar el gol que posava per primer cop per davant a l’equip visitant que actuava ahir com a local, el Barça. Uns minuts després i a tres del segon descans el Barça posava més distància amb un gol amb una gran definició del jugador blaugrana. El partit s’escapava a un Puigcerdà que havia portat el pes del partit fins a la lesió del porter Rapún i que es veia amb el tercer temps per jugar dos gols per sota del Barça i a més amb una sanció xiulada al final del segon període pel qual el Puigcerdà començava el període definitiu en inferioritat.

El Puigcerdà va sortir disposat a plantar cara en el període definitiu i una assistència de somni d’Ignat Zemchenko des de darrere la porteria va habilitar al sniper de Llívia, #09 Nacho Granell que no va perdonar a porteria buida. El Puigcerdà començava a creure que podria remuntar el partit. Respecte anava sumant bones intervencions i ajudava molt la resta de l’equip al porter cerdà. A mig període, en el moment menys esperat un llançament aparentment dels més senzills va acabar al fons de la porteria del Puigcerdà, tornant la diferència de dos gols pels blaugrana. El Puigcerdà tenia 11 minuts per marcar tres gols i en va fer 4. Jugant 4 contra 4 Julian Edstrom va recuperar un puck al centre de la zona i el va servir a #09 Nacho Granell que de one timer va aconseguir tornar a posar al Puigcerdà a un gol. I mig minut després el Puigcerdà empatava després que Pol Duran fes un llançament des de quasi la línia blava i #09 Nacho Granell desviés suaument la trajectòria pel que el porter no podia fer res per evitar el gol. El moment era favorable a un Puigcerdà que no es volia conformar amb l’empat. Amb el partit igualat i quan faltaven uns 4 minuts el Barça cometia una sanció i donava l’oportunitat de jugar una superioritat al Puigcerdà. En aquell moment els entrenadors del Puigcerdà van demanar temps mort per preparar la jugada especial. Després d’un ensurt en forma d’escapada blaugrana que va resoldre Respecte en l’atac posicional Santanen va habilitar #81 Pol Costa que d’un tir molt precís prop de l’escaire esquerre va desequilibrar el marcador davant de la felicitat del públic assistent. En els darrers minuts el Barça va arriscar traient al porter i l’aposta li va sortir malament. Faltant 30 segons per acabar l’enfrontament, #77 Pablo Muñoz des de camp propi va veure la porteria sense porter i va anotar el gol definitiu que donava els tres punts i la victòria al Puigcerdà.

Una victòria moral pels de la Cerdanya que tenen molt difícil classificar-se pels play-offs i que necessiten un seguit de resultats propicis per aconseguir-ho. Començant per aconseguir victòries en tots els partits que els falten per disputar. El primer la setmana que ve a les 22 h a Puigcerdà rebent al segon classificat de la lliga SH Majadahonda.

Pol Costa celebrant el setè gol, que desempatava el partit a 4 minuts del final.

El partit està disponible en l’enllaç següent:

L’equip femení va fer bons els pronòstics i va sumar els sis punts en joc en la doble jornada contra l’equip cuer, Quimeras Valdemoro. Les madrilenyes amb una plantilla molt reduïda van plantar cara al primer dels dos partits. Però en el segon, amb un Puigcerdà més ben plantat al gel no van tenir cap opció.

El partit de dissabte al vespre es preveia més igualat a causa de baixes en les files locals i va començar malament pels interessos de les puigcerdaneses. Un gol matiner de Quimeras va posar l’ai el cor en el primer alè del partit. Però passats els primers minuts de domini local, la capitana #26 Paula Giménez Pereiro primer va empatar el partit amb una gran jugada i definició fent un tir quan es quedava sense angle. Després va aprofitar un rebot a la tanca de fons de pista per donar avantatge al Puigcerdà. I finalment amb un revers preciós sorprenia la portera visitant. Un hat-trick en poc menys de 10 minuts per capgirar el resultat. Poc després del tercer gol l’atacant #09 Kiera O’hare va anotar un gol d’insistència en el rebot i tir. Lluny de conformar-se Valdemoro es va començar a estirar i al final va aprofitar un rebuig de la portera groc i negra Teresa Romero per anotar el segon gol visitant. Abans del primer descans la capitana del Puigcerdà va anotar el cinquè de la nit pel seu equip, quart del seu compte particular, en un llançament plàcid aprofitant que la portera de Valdemoro estava a terra després d’aturar un altre llançament.

Els dos parcials següents van acabar igualats a 1, respectivament. Tot i el domini posicional local i la sensació de desordre generalitzat, Quimeras va tenir algunes ocasions de gol resoltes per la portera Romero. Mentre el Puigcerdà intentava materialitzar el control amb algun gol més. A mig partit la debutant #91 Carlota Riera, en el seu primer canvi al gel va progressar a prop de la tanca i va fer un llançament ras que va entrar a la porteria de Quimera. Increïble debut de la jove jugadora que va ser felicitada molt efusivament per tot l’equip. Abans del segon descans Quimeras empatava el parcial amb el seu tercer gol. El Puigcerdà, amb alguna situació clara en superioritat seguia una mica negat de cara a porteria tot i produir ocasions clares. En el tercer temps #19 Jana Gutiérrez anotava el setè gol amb un llançament que entrava per alt a la porteria visitant. Quimeras empatava novament el parcial ja a les acaballes del partit.

En resum, un xoc amb poca continuïtat en el joc i que el Puigcerdà no va saber materialitzar el domini i Quimeras va tenir opcions a més.

En el segon partit el Puigcerdà actuava de visitant per recuperar el partit de la primera volta que no es va poder jugar a Valdemoro. L’equip madrileny de seguida es va veure superat físicament pel Puigcerdà que tenia més profunditat de banqueta i a més pel partit renovava algunes jugadores en relació amb el partit que havia acabat 11 hores abans. Les de la Cerdanya van dominar tot l’enfrontament i van ser ambicioses després de cada gol aconseguint una golejada important. La llauna va costar quasi 7 minuts en obrir-se tot i que en el primer canvi ja es va veure que el partit tindria una altra intensitat. #06 Carla Lliveria va marcar el primer gol del matí. Quimeras va anotar quan ja anava 0-3 en el marcador amb un recital de la primera línia del Puigcerdà.

Els gols, molt repartits:  6 per #12 Megan Norris, 2 per #26 Paula Giménez Pereiro, #50 Dakota McAlpine i #64 Judit Pareja. I un per #06 Carla Lliveria, #09 Kiera O’hare, #45 Mercè Vilaró, #87 Rosa Martí i #99 Alejandra Vallejo.

Dues jugadores provinents de Canadà van debutar aquest cap de setmana amb el Puigcerdà femení. Dakota McAlpine, davantera ràpida i amb instint de gol. I Carla Iglesias Pous, cosina de la jugadora del femení Georgina Pous. Filla del porter que va jugar a Puigcerdà els anys 80 Rico Iglesias i Emi Pous, un cognom molt lligat al CG Puigcerdà en el que membres de la família han sigut jugadors i president de l’entitat. A més Anna Barnola també va disputar els primers minuts de la temporada després d’acabar la seva estada a l’estranger per estudis.

D’esquerra a dreta. La davantera Dakota McAlpine, l’entrenador Ramil Yuldashev i la defensa Carla Iglesias Pous.