Pànxing Cerdanya

21, maig del 2024

Search
Close this search box.

21, maig del 2024

Gastronomia – Cerdanya

25a Festa del Trinxat a Puigcerdà

Cerdanya
2c64009ac172e6123b60d8230d6a387b.jpg
El dissabte 29 de febrer Puigcerdà acollirà la 25a edició de la Festa del Trinxat, la principal mostra gastronòmica de la comarca i una cita obligada pels amants de la cuina cerdana. La festa del Trinxat ha esdevingut una trobada multitudinària, on anualment assisteixen un miler de comensals, provinents principalment de Puigcerdà, la Cerdanya, Catalunya, França i Andorra, on gaudeixen d’un sopar de gala que serveix d’aparador de la gastronomia local, amb el seu plat més reconegut, el trinxat, com a protagonista.
Aquesta cita gastronòmica pretén posar en valor els productes de la terra. En aquest sentit, hi seran ben presents els productes de Km 0 amb la col d’hivern de producció ecològica al capdavant. Hi haurà també trumfes, formatges, embotits i un segon plat elaborat per Cuina Pirinenca de Cerdanya. Al llarg del sopar hi haurà diferents espectacles i moltes sorpreses per commemorar el 25è aniversari de la festa. La vetllada  es clourà amb un ball a càrrec de l’orquestra Stresband. El preu de les entrades serà el mateix que els darrers anys 27,50 euros i els tiquets es poden adquirir a l’oficina de turisme des del 5 de febrer.
 
A banda del sopar, i per tercer any consecutiu, tots els dijous del mes de febrer els diferents bars i restaurants del municipi, que al llarg de l’any ja ofereixen tapes els dijous al vespre (pintxopote), afronten el repte de crear tapes amb els principals ingredients del trinxat. A més, durant tot el mes, els restaurants col·laboradors amb la Festa del Trinxat oferiran dins de les seves cartes i menús l’opció de degustar el tradicional Trinxat de Cerdanya.
 
La festa del Trinxat l’organitza l’Ajuntament de Puigcerdà i el Patronat Municipal de Turisme, amb la col·laboració imprescindible de l’Associació Cuina Pirinenca de Cerdanya i de diversos restaurants, pastissers, proveïdors i establiments de Puigcerdà i comarca. El cartell de la festa d’enguany és obra de l’artista Miquel Rosell.
 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.