Pànxing Cerdanya

21, maig del 2024

Search
Close this search box.

21, maig del 2024

Gastronomia – Cerdanya

Descobrint Coopyrene Rural: Una Cooperativa amb l’Ànima de les Muntanyes

Cerdanya
20201017_143234
Ens endinsem en una fascinant conversa amb Coopyrene Rural, una cooperativa amb una missió clara: mantenir viva l'essència del Pirineu a través de la seva activitat ramadera. Amb només un any de vida, aquesta iniciativa ja està deixant una empremta significativa en la regió. A través de la seva vocació per la sostenibilitat, la qualitat dels productes i un compromís profund amb la comunitat local, Coopyrene Rural s'està convertint en un punt de referència per als amants de la tradició, la qualitat i la natura.

Explorarem la seva història, valors, iniciatives i el seu impacte en la Cerdanya, descobrint com aquesta cooperativa està redefinint el concepte de comerç local i contribuint al manteniment d’una forma de vida autèntica al cor de les muntanyes.

1. Quina és la història darrere de Coopyrene Rural i com ha evolucionat des dels seus inicis fins avui?

Coopyrene neix de la necessitat de mantenir una infraestructura que és clau per al primer sector al Pirineu, en el qual històricament ha tingut un paper cabdal i ha demostrat ser beneficiós en molts aspectes. La cooperativa té com a objectiu, doncs, fer viable la ramaderia de muntanya. Tenim un any de vida, i per tant aprenem cada dia.

2. Quins productes o serveis distintius oferiu?

La cooperativa ofereix carn d’alta qualitat directament de les pastures, carn de vedella, xai i cabrit. Enviem a tot Catalunya amb dos punts diferenciadors, la qualitat de la carn i el tracte directe amb el client. Com a persones, som transparents i pròximes, i tota aquesta conjunció de característiques autèntiques fan que els nostres productes siguin excepcionals.

3. El turisme sostenible és una preocupació creixent actualment. Com contribuïu a la sostenibilitat i al desenvolupament local a la regió?

L’equilibri passa per no deixar perdre la tasca de mantenir cultura, tradició, pastures, paisatge. I nosaltres fem això, mantenim els orígens i resistim davant l’especulació immobiliària, creixent a les comarques del Pirineu. Creiem que aquestes muntanyes en mans de segones residències no té futur, calen agents que mantinguin el més essencial del nostre territori. De fet, no és res més que mantenir allò pel què la gent ens visita i vol trobar; el nostre paisatge.

4. Quins són els vostres valors fonamentals?

Els nostres valors com a cooperativa es basen en l’autoajuda, l’autoresponsabilitat, la democràcia, la igualtat, l’equitat, la solidaritat, l’honestedat, en una actitud receptiva i en la responsabilitat social i el respecte als altres. Som molt conscients que formem part d’un grup de persones amb perspectives i punts de vista diferents, però on totes creiem en aquests valors bàsics per a la convivència.

5. En termes de promoció del turisme a la Cerdanya, en quines iniciatives o projectes ha participat Coopyrene en col·laboració amb altres actors locals?

La Cooperativa ofereix producte de qualitat tant als que habiten aquí com a les persones que ens visiten. Intentem que els restaurants i els locals proposin als seus clients el nostre producte com a part de la nostra identitat. Participem en diferents esdeveniments de la comarca i pensem que en un futur això s’anirà multiplicant. I si esteu interessades, podeu seguir-nos a les xarxes per estar al corrent dels pròxims esdeveniments en els quals participarem.

6. La innovació és clau en el món empresarial actual. Podríeu compartir alguns exemples de com Coopyrene ha innovat en els seus productes, serveis o estratègies de màrqueting en els últims anys?

Tal com dèiem, tenim un any de vida. Tanmateix, el nostre model és en gran part tornar a les arrels. Circuit curt, model agroambiental sostenible, donar suport a, precisament, l’ofici més antic de la humanitat, la pagesia. La part més innovadora també és tornar a les col·laboracions, oferir ja no tan sols la nostra carn, sinó que sigui un portal per adquirir tots els productes de qualitat de la comarca i de totes aquelles productores que comparteixen les nostres inquietuds i valors.

7. Quin paper juga la cooperativa en la promoció dels productes locals i la cultura de la Cerdanya?

La Cooperativa treballa per ser el centre on trobar la carn, la llet, els ous, les pomes de Cerdanya i tots els productes locals amb l’empremta de qualitat, de sostenibilitat i de territori que caracteritza als productors del Pirineu. Sense pagesia ens podem anar acomiadant de les nostres arrels pirinenques. Tradicions, festes, cultura, oficis ancestrals, maneres de fer que es perden a grans passes. És una alenada plena d’esperança…

8. Com ha estat la resposta dels clients a les iniciatives i productes oferts per Coopyrene?

Tenim una àmplia base de sòcies consumidores, persones que no han dubtat a sostenir aquesta cooperativa, en fer-se responsables de la seva continuïtat. El què oferim és un producte únic en què les persones que el tasten repeteixen. Tenim un grup de consumidores molt fidel i estem en fase de creixement. Estem molt contentes de la rebuda d’aquesta iniciativa tan valenta al Pirineu.

9. Per a aquells que visiten la Cerdanya per primera vegada, on poden adquirir els vostres productes?

El mitjà més còmode és a través de la web, des d’allà podran escollir el producte que els agradi i els hi faci més goig. Un cop ens arriba la comanda, la nostra sòcia Xènia la prepara i, o bé, recullen la comanda pel nostre obrador, o bé, els hi enviem, segons les necessitats de cada client.

També poden contactar directament per telèfon de la cooperativa i fer la comanda. I si tenen algun dubte ens poden trucar i els atendrem encantades.

I si resulta que no han tingut temps de fer la comanda, hi ha establiments com l’Agrobotiga del Càmping de Prullans o l’Agrobotiga de Puigcerdà on generalment sempre trobaran alguns talls de carn de Coopyrene. També hi ha diversos restaurants de Cerdanya on es pot consumir la nostra carn i que trobaran descrits a la nostra pàgina web, així que us convidem a totes i tots a què la visiteu per conèixer-nos una mica millor!

www.coopyrene.cat
info@coopyrene.cat
Telf: 621 18 98 42
XXSS @coopyrene

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.