Pànxing Cerdanya

21, abril del 2024

Search
Close this search box.

21, abril del 2024

Gastronomia – Cerdanya

Torna ‘Benvinguts a Pagès’ a la Cerdanya

Cerdanya
4ffcdfcf291c38ada1540357af63c9d0.jpg
Uns 900 establiments de tot Catalunya es preparen per la tercera edició de Benvinguts a Pagès, que enguany se celebrarà del 9 al 10 de juny. Explotacions, allotjaments, restaurants i organitzadors d’activitats del territori català s’uneixen en aquest esdeveniment, que aquest any accentuarà encara més la seva aposta pel producte de proximitat i a més estrenarà un nou ventall de rutes turístiques i gastronòmiques.

Durant aquest cap de setmana de l’últim tram de la primavera, les explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres obriran les seves portes perquè tothom pugui fer-hi una visita de forma totalment gratuïta, amb tastos de productes directament en origen i la possibilitat de comprar-los. Destaca la gran varietat de sectors: granges, pesca, pastura, horta, plantes aromàtiques, cervesa artesana, plantes aromàtiques…
 
Tampoc ens oblidem dels establiments que faran més fàcils, còmodes i divertides aquestes visites. Per una banda, els allotjaments que hi participen tenen ofertes especials de cap de setmana que inclouen algun tast, obsequi o activitat. Pel que fa als restaurants, oferiran el menú Benvinguts a Pagès, cadascun adaptat a la seva ubicació i el seu estil culinari, però tots amb un denominador comú: productes de temporada, de proximitat i de qualitat. Finalment, diversos col•lectius i entitats organitzaran activitats que convidaran a conèixer el territori i els seus productes.
 
 
Participació d’una vintena d’establiments de la Cerdanya
La comarca de la Cerdanya comptarà aquest any amb una vintena d’entitats, de les quals destaca el sector de l’hostaleria amb vuit allotjaments: Casa Rural Cal Rei, Cerdanya Ecoresort, Hotel Bernat de So, Hotel Jaume***, Hotel Mirador, L’Hostal d’Éller, Mas Cal Gintó i Mas d’Aravó. Pel que fa a les explotacions, es podrà visitar 30 Cabres formatgeria, Ca l’Alzina, Mas Cal Gintó i Torre d’Estoll i, per assaborir un bon menú de proximitat, la Cerdanya comptarà amb Cal Jet Bistrot de Muntanya, Cerdanya Ecoresort, L’Hostal d’Éller i Restaurant Casa Patxi. A més a més, la comarca oferirà tres activitats complementàries per conèixer més a fons el territori: una excursió als horts de permacultura de Cerdanya EcoResort, una visita guiada amb tastet al Jaciment Arqueològic del Castellot i una altra al Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà i el centre d’interpretació dels ecosistemes fluvials de la Casa del Riu.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.